Pazin

Potpisani Ugovori s udrugama o dodjeli financijskih sredstava

0
Na potpisivanju ugovora s udrugama u Gradu Pazinu
Na potpisivanju ugovora s udrugama u Gradu Pazinu

U utorak 11. travnja, u Velikoj vijećnici Grada Pazina gradonačelnik Renato Krulčić i predstavnici udruga potpisali su ovogodišnje ugovore o sufinanciranju programa, projekata i manifestacija sukladno Odluci o dodjeli financijskih sredstava organizacijama civilnog društva iz proračuna Grada Pazina u 2017. godini u području odgoja i obrazovanja, kulture, socijalne skrbi i zdravstva te ostalim područjima od interesa za opće dobro.

Javni natječaj objavljen je 26. siječnja i bio je otvoren 30 dana, a zaključen je 25. veljače.

Okrugli stol na temu: „Civilno društvo – jedan od temelja razvoja Grada Pazina“ s ciljem poticanja udruga na veći angažman u zajednici održan je 2. veljače. Ovom prilikom predstavnici udruga upoznati su sa dva netom objavljena natječaja: Javnim natječajem za financiranje programa,projekata i manifestacija od interesa za opće dobro iz Proračuna Grada Pazina u 2017. godini te Javnim natječajem za podnošenje prijava za dodjelu nekretnina iliprostora u vlasništvu Grada Pazina na korištenje udrugama za provođenje aktivnosti od interesa za opće dobro.

Na natječaj je pristiglo 59 prijava.

Nakon formalne provjere, prijave su procjenjivane od strane stručnjaka u pojedinom području ,a minimalni bodovni prag za ostvarivanje prava na sufinanciranje bio je 61 bod od maksimalnih 100 bodova.

Četiri povjerenstva za ocjenjivanje dala su prijedlog rang lista temeljem kojih je 27. ožujka gradonačelnik donio Odluke o dodjeli financijskih sredstava organizacijama civilnog društva iz proračuna Grada Pazina u 2017. godini u području odgoja i obrazovanja, kulture, socijalne skrbi i zdravstva te ostalim područjima od interesa za opće dobro.

Sveukupno je u proračunu planirano za dodjelu putem javnog natječaja 660 tisuća kuna, odnosno 50 tisuća kuna više u odnosu na prošlu,  2016. godinu i to: 10 tisuća kuna više u području odgoja i obrazovanja, te po 20 tisuća kuna više u području kulture i socijalne skrbi i zdravstva.

U 2017. godini u području Odgoja i obrazovanja (110 tisuća kuna) financirat će se osam prijava programa iprojekata manifestacija , a odbijene su dvije prijave.

U području kulture (220 tisuća kuna)  financirat će se 20 prijava programa, projekata i manifestacija , a odbijena je jedna prijava.

U području socijalne skrbi i zdravstva (220 tisuća kuna) financirat će se 20 prijava programa,projekata i manifestacija , a odbijena je jedna prijava.

U ostalim područjima od interesa za opće dobro (110 tisuća kuna) financirat će se pet prijava programa iprojekata manifestacija , a odbijene su dvije prijave.

Ukupno financirat će se 53 prijave programai projekata manifestacija, odbijeno je šest prijava.

Svojim programima,projektimai manifestacijama udruge iorganizacije civilnog društva zasigurno grad Pazin čine još kvalitetnijim za život, za što im se gradonačelnik i ovom prilikom zahvalio.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa