monika udovičić:

Mladi su ti čiji će glas odlučiti o budućnosti Istre

0
Aleksa Vale i Monika Udovičić ispred pazinskog Spomen-doma
Aleksa Vale i Monika Udovičić ispred pazinskog Spomen-doma

Tiskovna konferencija u Pazinu na kojoj su sudjelovali Monika Udovičić, kandidatkinja HDZ-a za županicu Istarske županije i Aleksa Vale, kandidat HDZ-a za načelnika općine Barban održana je 12. travnja. Tema je bilo skretanje pozornosti na trenutne probleme nedostatka socijalne politike u Istri, kao i odnos političara prema građanima u Istarskoj županiji. Kandidatkinja za županicu Monika Udovičić navela je probleme niskih naknada za novorođenu djecu:

„Zabluda je da razvoj nastaje ulaganjem u građevine i kružne tokove. Važno je ulagati u ljude! Porodiljne naknade u Istri su vrlo niske, a moj je cilj iste udvostručiti, jer je to jedan od bitnih načina kako pomoći mladim obiteljima koje bi se odlučile na djecu, ali ih financijske mogućnosti sprječavaju.“ Također, Udovičić se je osvrnula na problematiku vrtića u Istri, kao i troškove obrazovanja u osnovnim školama: „Poslati djecu u vrtić u Istri je postala znanstvena fantastika. Cijene su visoke, općine sufinanciraju samo 50% cijene vrtića, a radno vrijeme vrtića uopće ne odgovara potrebama roditelja koji su zaposleni. Također, osiguravanje besplatnih udžbenika za osnovnoškolsku djecu smatra se velikim terećenjem proračuna. To nije točno. Mi smo napravili izračun koji pokazuje da je za 100 djece osnovnoškolske dobi dovoljno 45.000 kuna za knjige, što mora biti sastavni dio proračuna svakog grada i svake općine i to je ono što ću ja promovirati kada postanem županica.“ konstatirala je Udovičić.

Udovičić je navela kako smatra da će upravo mladi ljudi biti ti koji će donijeti prevagu na sljedećim lokalnim izborima. Navodi kako je došlo do smjene generacije i kako su napokon mladi ti koji mogu birati svoje predstavnike, što do sada nisu mogli s obzirom na dugogodišnju jednostranačku političku scenu u Istri, u kojoj se godinama rotiraju ista lica. Navela je kako su mladi itekako zainteresirani za politiku, a za lošu izlaznost mladih na izbore krivi isključivo političare: „Za dosadašnju apstinenciju mladih u političkim krugovima odgovorni su isključivo političari, kojima je odgovaralo da mladi ne izlaze i ne glasaju na izborima. Mladim je ljudima vrlo važna politika, jer ona stvara uvjete za bolji život: za njihovo školovanje, pronalazak posla, rješavanje stambenog pitanja, zasnivanje obitelji i sretno djetinjstvo njihove djece…Zar je to previše?“ pita Udovičić.

Kandidat za načelnika Barbana, mladi poduzetnik Aleksa Vale nadovezao se na Udovičić, navodeći kako je kako je glavni problem u Istri nedostatak komunikacije s građanima i među političkim dionicima, jer naše građane ne zanimaju odnosi među strankama, već njihovo sinergijsko djelovanje za boljitak zajednice“, navodi Vale. „Mi smo otvorena i uključiva stranka i dati ćemo sve od sebe za boljitak Istre i ostvarenje društvenog napretka. Podjele nose gubitke, a mi zagovaramo zajedništvo, jer zajedništvo ne poznaje gubitke“ zaključio je Vale. Kandidatkinja za županicu Monika Udovičić ponovila je ranije poslanu poruku koja je već podigla prašinu: „Pozivam političare da se popnu na razinu građana Istre, jer ne razumiju potrebe svojih sugrađana i ne komuniciraju s njima“.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa