IDS Umag: Bassanese četvrti put obećao školu – tko mu više vjeruje?

0
Gradska uprava Grada Umaga
Gradska uprava Grada Umaga

Predstavnici IDS-a Umag 11. travnja osvrnuli su se na konferenciju za novinare Vilija Bassanesea na temu izgradnje srednje škole u Umagu. Tom prigodom, kazali su „da ovo nije istinito bilo bi tužno. Danas smo mogli svjedočiti novom performansu gradonačelnika Bassanessea koji je po četvrti put obećao građanima Umaga izgradnju srednje škole. Podsjetili su da „Bassanese uludo obećaje srednju školu već 8 godina. Prvi put na lokalnim izborima 2009., drugi put 4 godine kasnije na lokalnim izborima 2013., treći put tijekom 2014. kada najavljuje i sam početak njezine izgradnje i zaključno s danas kada četvrti put najavljuje školu.“

- Shvaćamo da se bliže izbori i da je gradonačelnik nervozan, ali zaista smo se nadali da ipak postoje granice dobrog ukusa i pristojnosti, napomenuli su dodajući kako: - Shvatili bi čak i ovu zadnju najavu, izborima unatoč da gradonačelnik nije nakon što je 8 zadnjih godina inzistirao na jednoj lokaciji spektakularno uoči izbora promijenio sve dosadašnje planove i pogazio sve što je govorio 8 godina, te najavio školu na trećoj novoj lokaciji. I to nije sve, naime više nema izgradnje nove škole kakva je obećavana, nego imamo samo adaptaciju starih neuvjetnih prostora. Na žalost samo ove činjenice dovoljno govore o njegovoj vjerodostojnosti, učinkovitosti i načinu vođenja grada.

Istaknuli su da je poznat stav IDS-a Umag o srednjoj školi. „Školu ćemo izgraditi u sljedeće 4 godine, na optimalnoj lokaciji i uz punu suradnju s Istarskom županijom. Imamo znanja i energije to napraviti! - Bitno je naglasiti da je Istarska županija 2014. potpisala s Gradom Umagom pismo namjere o preseljenju gospodarske škole iz Buja u Umag, po kojem Grad mora riješiti imovinsko pravne odnose na zemljištu za školu, izraditi projekte, te ishodovati dozvole. Županija od tada čeka još uvijek potez Grada Umaga. Nažalost tri godine ni traga ni glasa, nego sada pred izbore evo novog četvrtog po redu ludog obećanja o školi. Svaki komentar je suvišan, kazali su predstavnici IDS-a Umag.

- Također, nevjerojatno je da se tako bitno pitanje pokušava neodgovorno ispolitizirati u svrhu svih lokalnih izbora. Grad Umag je kod izglasavanja proračuna Županije prije samo nekoliko mjeseci predložio amandman u kojem traži od Županije 50 milijuna kuna za srednju školu Umag na staroj lokaciji, ali amandman nije bio u skladu sa Zakonom o proračunu te kao takav nije mogao biti niti razmatran. - Bio je to još jedan politikantski potez kako bi gradonačelnik pokušao bezuspješno pronaći krivca za neispunjenje svojih obećanja, unatoč objektivnoj činjenici da preuzete obaveze nije ispunio, kazali su predstavnici IDS-a Umag zaključivši da: - Tvrdnje koje Bassanese već mjesecima izjavljuje u medijima pokazale su se neistinitima, jer prema dostupnoj dokumentaciji i informacijama, na žalost nisu riješeni vlasnički odnosi na parceli gdje je trebala biti izgrađena škola na što smo već upozoravali.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa