Počeo 13. Festival plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu

0
Festival plesa i neverbalnog kazališta će se održati od 20. do 23. srpnja
Festival plesa i neverbalnog kazališta će se održati od 20. do 23. srpnja

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat počinje danas i trajat će do 23. srpnja. Ovaj najvažniji ljetni plesni festival u Hrvatskoj ugostiti će ove godine umjetnike iz Španjolske, Belgije, Portugala, Slovačke, Francuske, Austrije i Hrvatske.

Trinaesta edicija festivala ponovno predstavlja izuzetno zanimljive i kvalitetne koreografe i ansamble. Publika će imati priliku vidjeti žanrovski različite predstave suvremenog plesa, a ističemo poznatog španjolskog koreografa Daniela Abreu koji dolazi sa predstavom ANIMAL, ansambl Señor Serrano s vizualno snažnom predstavom Katastrophe, te Wazovol koji otvaraju Festival s De pied ferme, predstavom novog cirkusa.

Također ćemo predstaviti  hrvatske umjetnike, od kojih izdvajamo Matiju Ferlina i njegovu novu predstavu SAD SAM LUCKY, koja je nastajala u Svetvinčentu u sklopu festivalskog rezidencijalnog programa, te Katarinu Đurđević i Ivu Horvat/UPPU „PULS”, koje će premijerno izvesti predstavu Ustav republike koja je također dio festivalskog rezidencijalnog programa.

Daniel Abreu - ANIMAL
Daniel Abreu - ANIMAL
Publika će imati priliku vidjeti snimku predstave Blanche neige (Snjeguljica) istaknutog koreografa Angelina Preljocaja, u kojoj sudjeluje 26 plesača na glazbu Gustava Mahlera, u kostimima koje je posebno za ovaj balet dizajnirao Jean Paul Gaultier. Uz bogat program koji će se održavati u Kaštelu Grimani i Art Centru, pozivamo publiku da nam se i ove godine, već tradicionalno pridruži na besplatnom programu na renesansnom trgu.

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat, jedini ljetni plesni festival u Hrvatskoj, definirao se kao jedna od najzanimljivijih manifestacija u regiji i kao tradicionalno okupljalište brojnih plesnih umjetnika, pedagoga, stručnjaka, kritičara, programatora festivala, te najljepše od svega brojne i odane publike.

U dvanaest godina održavanja prikazano je više od 160 plesnih predstava iz cijeloga svijeta. Kvaliteta Festivala potvrđena je i činjenicom da ga je Ministarstvo kulture RH, 2009. predložilo kao jedinog hrvatskog kandidata za „Council of Europe Cultural Events“. Iste godine strukovna udruga plesnih umjetnika,UPUH organizaciji Festivala uručila je godišnju nagradu za doprinos plesnoj umjetnosti, a Turistička zajednica Istarske županije nagradu "ZLATNA KOZA – CAPRA D'ORO".

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa