U Poreču u tijeku intenzivni radovi na uređenju zelenila

0
Uređuju se zelene površine
Uređuju se zelene površine

Ovih se dana na području Grada Poreča vrše proljetni radovi na uređenju zelenih površina - uređuju se cvjetne gredice, pokošen je veći dio zelenih površina i intenzivno se radi na orezivanju drveća, ukrasnog grmlja i trajnica. Zbog interakcije nepovoljnih čimbenika (biotičkih i abiotičkih) u posljednjih je nekoliko godina primijećeno na stablašicama i ukrasnom grmlju znatno više posljedica djelovanja štetnih čimbenika od dosadašnjeg.

Osim suhih grana u krošnjama drveća, ima dosta primjeraka osušenih stabala koja se uklanjaju prvenstveno zbog sigurnosti, ali i zbog estetskog izgleda zelenih površina. Osim uklanjanja suhih grana i stabala, vrši se sanacija  stabala i grana koje svojom veličinom smetaju sigurnosti prometa ili okolnim objektima.

Na najfrekventnijim lokacijama poput gradske rive, u tijeku je i čišćenje krošnji alepskog bora od nakupina otpalih iglica i češera što će znatno pridonijeti vitalnosti borova, estetskom izgledu i očuvanju krošnji i grana vrijednih primjeraka borova od mogućih lomova. Svi radovi vrše se u cilju očuvanja gradskog zelenila koje u urbanom prostoru ima vrlo važnu estetsku, ekološku i socijalnu vrijednost, te čini da cijeli grad ljepše izgleda.

Najnovije vijesti