Psi na Poreštini napali druge pse i ženu (51)

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Tijekom 6. travnja na porečkom su području zabilježena tri događaja držanja životinja bez nadzora. U Višnjanu oko 10 sati, 32-godišnjakinja je vodila na povodcu, bez brnjice, belgijskog ovčara, koji ju je povukao prema 66-godišnjakinji, koja je na povodcu šetala mopsa. Starija žena podigla je svog psa, no belgijski ovčar ugrizao ga je za vrat.

Oko 14 sati, u Novoj Vasi, 58-godišnjakinja je šetala argentinsku dogu s povodcem i gumenom, rastezljivom, brnjicom te se u jednom trenutku pas otrgnuo i utrčao u dvorište, gdje je napao mješanca u vlasništvu 88-godišnjakinje i ugrizao ga za vrat.

Posljednji slučaj dogodio se oko 22 sata, u Mušaležu, kada je 51-gdišjakinja šetala psa mješanca na povodcu te je do nje dotrčala doga, koju je 27-godišnjak šetao bez povodca. Žena je pokušala razdvojiti pse, pri čemu ju je doga ugrizla te je 51-godišnjakinja zadobila lakše ozlijede. Vlasnicima pasa koji nisu držali životinje pod nadzorom, izdat će se prekršajni nalozi radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a policija će o događajima obavijestiti veterinarsku inspekciju.

Najnovije vijesti