kazneno prijavljeni

Pozajmicom bez osiguranja oštetili firmu za deset milijuna

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta PU istarske dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su 62-godišnjak, 47-godišnjak, 47-godišnjakinja i 55-godišnjak u razdoblju od kolovoza 2008. do srpnja 2011. godine počinili kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Policija sumnjiči 62-godišnjaka da je, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Zagreba, povrijedio dužnost zaštite imovinskih interesa trgovačkog društva jer je s ciljem pribavljanja imovinske koristi za 47-godišnjaka, iskoristio svoj položaj davanjem pozajmice, bez odgovarajućih instrumenata osiguranja. Time je trgovačko društvo oštetio za oko deset milijuna kuna.

Kao odgovorna osoba drugog trgovačkog društva iz Zagreba, 47-godišnjakinja je  povrijedila dužnost zaštite imovinskih interesa trovačkog društva jer je na poticaj 47-godišnjaka i s ciljem pribavljanja imovinske koristi za njega, iskoristila svoj položaj i omogućila pribavljanje protupravne imovinske koristi u iznosu od oko milijun kuna, što predstavlja vrijednost udjela društva, odnosno imovine dane u zalog u korist 47-godišnjaka.

Posljednji osumnjičeni, 55-godišnjak, tereti se da je pomogao 62-godišnjaku da s ciljem pribavljanja imovinske koristi za treće trgovačko društvo iz Zagreba, kao odgovorna osoba u dva trgovačka društva, iskoristi svoj položaj i trgovačkom društvu omogući pribavljanje protupravne imovinske koristi u iznosu od oko 2.7 milijuna kuna, na način da je trgovačko društvo ispostavilo račune za usluge koje nisu izvršene. Protiv osumnjičenih se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa