MAURICIO LICUL

Nakon izborne pobjede mijenjamo prostorni plan i ukidamo golf na Muzilu!

0
Mauricio Licul
Mauricio Licul

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Puli prigodno održanoj ispred ulaza na pulski Muzil, Mauricio Licul, nezavisni kandidat koji uživa podršku koalicije SDP-HSU-SDSS-HSLS za Gradonačelnika Pule, istaknuo je kako je u svom dosadašnjem radu u Gradskom vijeću najčešće sam okupljao kompletnu oporbu oko kvalitetnih prijedloga koje je podnosio. Tako je bilo, kaže, i s pitanjem namjene Muzila, odnosno kada se izglasavao prostorni plan koji obuhvaća Muzil.

„Jedno od prvih prostorno planskih pitanja kad pobijedimo na izborima biti će izmjena prostornog plana Muzila, odnosno ukidanje golfa, a kroz savjetodavni referendum će se odlučiti o budućnosti i namjeni Muzila“, istaknuo je Licul.

Mehanizam savjetodavnog referenduma ćemo koristiti i za druga pitanja od važnosti za našu Pulu, jer ćemo tako ekonomično odrediti želje, potrebe i interese građana. Jedan od najboljih primjera za provođenje referenduma jest upravo upravljanje i davanje namjene prostoru poput Muzila koji je površinom jednak 1/5 Pule. Uvažavanje mišljenja i davanje mogućnosti očitovanja organiziranim građanima pokazatelj je interesa i želje za dijalogom s građanima koji gradskim vlastima daju povjerenje, rekao je.

„U Puli marginalizirani oni koji su željeli i imali nešto za reći“

Licul je naglasio kako je „modus operandi“ u gradu Puli marginalizirao one koji su željeli i imali nešto za reći, bez obzira radi li se o bazenu, pročistaču, načinu trošenja gradskog novca ili u ovom slučaju raspolaganju prostorom poput Muzila. Podsjetio je kako nikad niti jedna inicijativa i/ili njezin predstavnik nije dobio mogućnost da se obrati Gradskom vijeću prije rasprave i izglasavanja o točkama poput Muzila.

Zato će se, kaže, od 21. svibnja 2017. otvoriti mogućnost predstavnicima inicijativa, udruga ili sličnih organiziranih skupina da se o određenim problematikama jasno izraze u Gradskom vijeću prije rasprava.

Također, zainteresirane građane uključivat će u odlučivanje oko bitnih prostornih planova prije definiranja krajnje namjene prostora. Ukratko, više se neće dogoditi da nam netko doslovno u planove "uvali" golf terene na 70 hektara.

Građanima Pule nisu potrebni megalomanski projekti poput Golfa na Muzilu – nama je potrebna realnost u iskorištavanju svih resursa i komparativnih prednosti koje imamo pred gradovima u našem okruženju, jer, a to ne smijemo zaboraviti, kroz povijest, Pula je uvijek bila industrijski grad.

Zaključno, Licul je poručio: „ZAJEDNO MOŽEMO otvoriti Muzil svim građanima. Sukladno načinu upravljanja i planiranju prostornih planova većih dimenzija poput ovog mogu jasno reći da se golf nakon 21. svibnja 2017. briše iz prostornih planova grada Pule. A što će tamo biti odlučivat će građani i struka, ne uski interesi.“ 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa