USKOK-ov pouzdanik ubio se zbog teške bolesti, a ne prijetnji

0
 Joško Kuzmanić (Foto: Dusko Marusic/Vecernji list)
Joško Kuzmanić (Foto: Dusko Marusic/Vecernji list)

Joško Kuzmanić, pouzdanik USKOK-a iz slučaja Maestro, koji je u ponedjeljak pronađen mrtav u stanu u Puli, počinio je samoubojstvo, ali nije se ubio hicem iz pištolja, kako se nagađalo. Na njegovu tijelu, potvrđeno je iz PU istarske, nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na nasilnu smrt, u stanu nije pronađeno oružje, a tek bi vještačenje uzoraka tkiva trebalo otkriti točan uzrok smrti. Neslužbeno se doznaje da je uz Kuzmanićevo tijelo pronađena bočica s tabletama...

Kuzmanić je, otkrila je policija, u subotu izišao iz kuće i ostavio poruku s najavom samoubojstva Puljaninu, koji je obavijestio obitelj, pa je pozvana policija, piše Večernji list. U poruci je, neslužbeno se doznaje, napisao da je teško bolestan i da je kraj i zamolio da se njegove osobne stvari predaju rodbini. Policija je u potrazi za njim na pulskom predjelu Valkane pronašla njegov zaključan automobil, a u stan nije mogla ući jer je bio zaključan. U ponedjeljak je policija dobila nalog tužiteljstva pa je stan otvoren i u spavaćoj sobi pronađeno je Kuzmanićevo tijelo.

Inače, Kuzmanić, koji je rođen u Splitu, studirao je pravo na splitskom Pravnom fakultetu u vrijeme kad su na njemu studirali i Mladen Bajić i danas odvjetnik Branko Šerić, ali i Josip Matanović, koji je jedini od optuženika iz afere Maestro pravomoćno osuđen. Bajića i Šerića je poznavao, kaže njihov zajednički znanac, a je li i Matanovića, nije siguran.

– Poznajem ga još iz gimnazije, a poslije smo zajedno studirali. Kako je prebolio dječju paralizu, imao je problema pri hodu, no nije bio povučen, nego egzaltiran. Bio je uvijek kontroverzan. Nakon što je diplomirao, radio je u Institutu za jadranske kulture, a poslije se odselio iz Splita. Potkraj 90-ih putovi su nam se razišli, sreli smo se desetak godina poslije. Znam da je živio u Puli, da se prije nekoliko godina razveo i da on i supruga nisu imali djece. Osnovao je u Puli tvrtku Legal Soft, no mislim da nije dobro poslovao... Mislim da je zapravo bio nesretan čovjek – kaže Kuzmanićev dobar znanac.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa