Sanja Mališa HDZ-ova kandidatkinja za načelnicu Općine Karojba

0
Sanja Mališa
Sanja Mališa

Sanja Mališa, vijećnica Općine Karojba, kandidat je Hrvatske demokratske zajednice za načelnicu Općine Karojba na predstojećim izborima. Službeno predstavljenje održano je 3. travnja  ispred stare škole u Motovunskim Novakima, izgrađene davne 1908. godine, čija je obnova jedan od ključnih projekata koji će, kako neslužbeno doznajemo, biti realiziran novcem dobivenim iz ministarstva graditeljstva.

Upravo je Sanja Mališa ta koja je kao vijećnica Općine Karojba pokrenula ideje, ali i realizirala mnoge projekte u općini Karojba, kao što su izgradnja sportske dvorane i zgrade vrtića u Karojbi, izgradnja crkve u Škropetima, gradnje društvenog doma u Škropetima, kao i ovaj projekt obnove stare škole u Motovunskim Novakima koji će se, po svemu sudeći, realizirati u skorijoj budućnosti.

„Uređenjem društvenih prostorija osiguralo bi se uvjete za pokretanje raznih aktivnosti koje bez adekvatnog uređenog prostora nije moguće održavati. To su primjerice sastanci različitih zborova i udruga mještana, druženje mlađih i starijih, realizacija projekata za edukaciju i aktiviranje mladih, održavanje različitih edukativnih tečajeva i predavanja, provođenje izbornih aktivnosti i slično.

I dalje ću se zalagati za završetak svih domova u općini, a zatim slijede i veliki projekti kanalizacije. Također, tu je i puno manjih, ali važnih projekata.“, napomenula je Sanja Mališa i dodala:  „Ljudi se i u ovom našem kraju okreću turizmu. Tu bi naša općina trebala pomoći uređivanjem šetnica ili biciklističkim stazama, izgradnjom dječjih kutaka ili pak sve prepoznatljivijih i modernih „vanjskih fitnessa“ što bi sigurno unaprijedilo turizam, ali i doprinijelo zdravlju naših mještana.“

Kandidatkinja Mališa također navodi kako su sve to projekti koje mala općina poput Karojbe ne može realizirati sama te ističe podršku Istarskog HDZ-a i kandidatkinje za županicu Monike Udovičić koja se je osobno založila i angažirala za realizaciju nekih navedenih projekata.

„Do realizacije kapitalnih projekata moguće je doći samo podrškom Vlade. Izuzetno smo zadovoljni odazivom ministara na naš poziv da posjete Istru, kao i njihovim odnosnom prema Istri i shodno tome vidimo veliku priliku za realizaciju projekata za koje općine i gradovi u Istri nemaju dovoljno sredstava“, navodi Udovičić.

„Svi realizirani  projekti: crkva, vrtić, sportska dvorana, kao i projekti u realizaciji: dom u Škropetima i obnova škole u Motovunskim Novakima, realizirani su, ili će to tek biti, sredstvima koja su dodijeljena od strane HDZ-ove vlade. Međutim, mi pozivamo sve koji se žele uključiti i raditi za dobro svojeg mjesta da to i učine, neovisno o političkoj orijentaciji, jer u Karojbi nije bitno ki je livo ki desno, nego da li se gre napred ili nazad“, zaključila je Udovičić.

„Možda je došlo vrijeme da mi žene, naravno uz pomoć naših kolega, preuzmemo vodstvo nekih rukovodećih mjesta u politici. Sigurna sam da se naši građani ne bi razočarali“, dodala je Mališa.

Glavni cilj i zadaća koje Mališa navodi jesu stvarati uvjete da pozitivni prirodni prirast u općini Karojba, koji je diljem Istre rijetkost, ostane takav, a to prvenstveno ostankom djece i mladih u našim područjima.

Prvi korak u obavljanju te zadaće, navodi Mališa, jesu besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce s područja općine Karojba, koje Mališa planira pribaviti u slučaju njezine izborne pobjede.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa