Istra regija godine po izboru najveće svjetske vinske udruge

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Munskänkarna, jedna od najvećih, neprofitnih, vinskih udruga na svijetu s ukupno više od 25.000 članova i 170  sekcija po cijeloj Švedskoj i svijetu, odabrala je Istru kao svoju vinsku regiju 2017. godine!

Ranijih godina vinskim regijama proglašene su bile donja Austrija, Montsant i Priorat u Španjolskoj, Napa i Sonoma u SAD-u. Zbog  klimatskih posebnosti, prekrasnog krajolika  i iznimnih vina koje proizvode istarski vinari, Istra se nametnula kao logičan izbor za vinsku regiju godine. 2016. godine  Istra je svrstana u top 10  najboljih vinskih destinacija Europe,  novo priznanje još je jedna potvrda kako je istarska vinska scena jedna od najpopularnijih  vinskih regija.

Prirodna bogatstva i vrhunska ponuda odličan su preduvjet za brendiranje Istre u smjeru utjecajne top eno gastronomske destinacije. Dobiveno priznanje, osim za istarske vinare značajan doprinos donosi i turističkom značenju Istre. Vinske regije u svijetu postaju  poželjne turističke destinacije, a vinari svakako daju svoj značaj u turističkoj ponudi.

Povodom proglašenja Istre vinskom regijom godine, predstavnici udruge Munskänkarna borave u Istri kako bi obišli istarske vinare i posjetili  turističke te kako bi započela suradnja s istarskim vinarima u 2017. godini.

Najnovije vijesti