ujedinjena oporba

Na potpisivanju pulske koalicije i Davor Bernardić

0
Ujedinjene snage lijevog centra zajedno na izbore
Ujedinjene snage lijevog centra zajedno na izbore

Na tiskovnoj konferenciji u Puli 1. travnja održalo se potpisivanje Sporazuma o izbornoj suradnji na predstojećim lokalnim izborima i o zajedničkom upravljanju gradom Pula koalicije SDP-HSU-SDSS-HSLS. Sporazum su potpisali Danijel Ferić (SDP), Radenko Ognjenović (HSU), Mirjana Galo (SDSS) i Mladen Premuž (HSLS). Potpisivanju Sporazuma izuzev navedenih potpisnika nazočili su predsjednici stranaka i saborski zastupnici Davor Bernardić i Silvano Hrelja, kandidat za Gradonačenika Grada Pule Mauricio Licul, saborski zastupnici Peđa Grbin i Željko Jovanović, predsjednik ŽO SDP Istarske županije Vili Bassanese, kandidat za istarskog župana Marino Baldini i predstavnici drugih političkih stranaka i udruga koji su iskazali potporu koaliciji SDP-HSU-SDSS-HSLS.

Prisutnima se u ime koalicije obratio Danijel Ferić, predsjednik pulskog SDP-a i kandidat za zamjenika Gradonačelnika Grada Pule. Ferić je naglasio kako su se danas okupili u ovoj koaliciji, jer misle da je vrijeme za promjene. Svjedoci smo, kaže narušavanja standarda građana u Puli, a posebno u zadnje 4 godine niza nerealiziranih obećanja s jedne strane, te udara na građane, mjerama poput povećanja prireza i poskupljenja vrtića s druge strane. Zajedno smo se okupili, jer mislimo da možemo učiniti ovaj grad po mjeri svih građana grada Pule, a ne samo pojedinaca. Ferić je istaknuo kako ih podržavaju i druge političke stranke i brojne udruge, te da će na predstojećim lokalnim izborima ponoviti rezultat u Puli s parlamentarnih izbora iz 2015. i 2016. godine kada su pobijedili IDS. Mauricio Licul je pobjednički kandidat i budući gradonačelnik Pule, vjerujem da ćemo zajedno realizirati program za koji se zalažemo, a koji će uskoro biti prezentiran i široj javnosti, zaključio je Ferić.

Nakon Ferića, prisutnima se obratio Peđa Grbin, potpredsjednik SDPH i saborski zastupnik, koji je istaknuo kako mu je iznimno drago što se u Puli uspjela okupiti široka koalicija sastavljena od političkih stranaka, udruga i brojnih pojedinaca koji ih podržavaju. Grbin je rekao kako ova koalicija građanima nudi alternativu u odnosu na sadašnju vlast, te kako je očito da je „voda došla do grla“ i da su građani potpuno svjesni da ono što se događa u Puli ne funkcionira.

Mauricio Licul, nezavisni kandidat koji uživa podršku SDP-a i HSU-a za gradonačelnika Grada Pule rekao je da kad pobijedi na izborima, nastavit će sa praksom koju je provodio svih proteklih godina svog angažmana u Gradskom vijeću, a to je okupljanje svih onih koji kroz svoje konstruktivne prijedloge žele pridonijeti pozitivnim promjenama, da Pula bude bolje mjesto za život, da bude grad jednakih šansi za sve, a ne samo za neke.

U nastavku tiskovne konferencije predsjednik HSU-a Silvano Hrelja poručio je prisutnima kako su se danas okupili da pokažu da zajedno mogu Pulu učiniti boljom, ono  što su do sada radili, kaže Hrelja, dokazuje da znaju raditi, a ono što mogu obećati građanima Pule jest da će realizirati projekte koji se nalaze u njihovom programu. Ako građani Pule žele pravičniji i socijalni program onda će glasati za ovu koaliciju, rekao je Hrelja.

Na kraju se prisutnima obratio Davor Bernardić, predsjednik SDPH, koji je istaknuo kako mu je uvijek zadovoljstvo doći u Istru i Pulu, te da su se danas okupili ovdje u Puli kako bi ovom gradu ponudili perspektivu za bolji život. Bernardić je istaknuo kako je ovo koalicija vrijednih ljudi, te rekao: „ovi ljudi ovdje jedino što žele je bolje za svoju djecu, žele izgraditi vrtiće, jer misle da djeca zaslužuju bolje, žele osigurati dostojanstvo starijim ljudima, jer je vrijeme da umirovljenici, oni koji su izgradili naše društvo ne budu građani drugog reda, žele investicije i razvoj poslovne zone, jer je to jedini put ka otvaranju toliko potrebnih novih radnih mjesta.“

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa