SDP: Želimo da Buje bude grad mladih

0
Bujski SDP
Bujski SDP

Gradski odbor SDP-a Buje na svojoj je sjednici održanoj 18. veljače 2017. godine donio jednoglasnu Odluku o kandidatima/kandidatkinjama za dužnosti u izvršnoj vlasti jedinice lokalne samouprave na predstojećim lokalnim izborima u Bujama i to: kandidatkinja za mjesto gradonačelnice Grada Buja je Bojana Puzigaća, magistrica politologije, predsjednica gradske organizacije SDP-a Buje a kandidat za njenog zamjenika je Moreno Mamilović, inženjer građevine.

" Kao predsjednica SDP-a Buje u drugom mandatu i gradska vijećnica u Gradu Buje želim preuzeti odgovornost za sve ono za što se zalažemo kako bi bili bolje društvo i kako bi grad Buje učinili mjestom gdje mladi ostaju i gdje vide svoju budućnost. Smatram da se mogu približiti ljudima i pokazati da postoje i drugačiji načini kreiranja politike koja svakodnevno utječe na život u lokalnoj sredini", rekla je Puzigaća.

"Moja kandidatura označuje iskorak od onog na što smo navikli sve ove godine i predstavlja stvarnu promjenu, ona poziva na preuzimanje odgovornosti, i više od toga, poziva na rad. Velika je odgovornost prihvatiti prijedlog naše gradske organizacije i stati pred građane i tražiti priliku da zajedno sa svojim timom pružim alternativu postojećem stanju. Volim Buje i želim Bujama bolje od ovoga što imaju. Buje zaslužuje bolje. Želim preuzeti tu odgovornost. Građani od lokalnih čelnika očekuju transparentnost i dostupnost, gradsku upravu vide kao mjesto gdje će svatko pronaći rješenje za svoje probleme. Mi nudimo znanje, hrabrost, mladost i energiju koja će gradu vratiti optimizam." naglasila je.

Marino Baldini, Bojana Puzigaća i Moreno Mamilović

Ovi će izbori, smatra, označiti dolazak nove generacije mladih neopterećenih političara i ljudi koji su prije svega vrijedni radnici koji doprinose svakodnevnom životu u svojoj zajednici.

"Naš program ima dugoročne i kratkoročne ciljeve. Želimo da Grad Buje bude grad mladih, zato ćemo se baviti pitanjima javnog stanovanja, rješavanja komunalne infrastrukture, načina iskorištavanja gradskih poslovnih prostora, racionalnije prodaje nekretnina, poticanja mladih poljoprivrednika i žena u poduzetništvu, besplatnih udžbenika i vrtića, stipendija za fakultete i naknada umirovljenicima. Dugoročni cilj je taj da Grad Buje postane pametni grad koji će trošiti manje struje, baviti se održivim razvojem i svu raspoloživu tehnologiju staviti u službu građana." rekla je.

"Potpuno sam spremna za predstojeću kampanju i iznimno motivirana u nastojanju da naša poruka dođe do svakog pojedinca stoga pozivam sve da nas podrže i prate u periodu pred nama." zaključila je Puzigaća. Mamilović smatra da se u Bujama može napraviti puno više nego što je do sada napravljeno i za to traže široku podršku svih građana kako bi zajedno mogli učiniti život boljim i pravednijim.

"Društvo jednakih mogućnosti realan je cilj i na tome želimo raditi. Ljudima nudimo politiku koja će grad Buje učiniti poželjnim mjestom za život. Mi ćemo dati sve od sebe da unaprijedimo kvalitetu života u ovom gradu. Buje treba biti mjesto povratka mladih, a ne da mladi napuštaju Buje." kazao je.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa