Pulsko gradsko vijeće: Oporba o problemima ovisnosti i prometnim gužvama

0
Janko Žužić i Lovorka Tomičić
Janko Žužić i Lovorka Tomičić

Velike „boljke“ Pule, problemi s brojem ovisnika i velike gužve u prometu, našle su se na tapeti 35. sjednice Gradskog vijeća Grada Pule održane 18. srpnja, a sporne teme načeli su članovi oporbe, točnije HDZ-a.

Tako je vijećnica Lovorka Tomičić htjela znati što se poduzima po pitanju velikog broja ovisnika o drogama po kojima je Pula prva u državi. „Hoće li Grad u narednom periodu poduzeti adekvatne mjere za suzbijanje i prevenciju?“, upitala je gradonačelnika Borisa Miletića.

„Ovaj Grad ima problema s ovisnošću i protiv toga se, uz pomoć Županije, bori. A je li bolje dobro raditi statistiku pa biti na vrhu liste ili kao neki, ovaj problem gurati pod tepih, ostaje pitanje. Grad kroz mnoge pripremljene i provedene programe u proračunu financira mjere za suzbijanje i prevenciju te pomoć onima koji su ušli u pošast droge“, odgovorio je Miletić.

Tomičić nije bila zadovoljna odgovorom, stoga je upitala ponovo: „Te mjere očito nisu polučile rezultatima. Planira li se drugi pristup u narednom razdoblju ili, pak, konkretniji programi?“

„Struka je učinila niz radova. Ponavljam, mi smo napravili statistiku dobro i evidentirali broj ovisnika, što je, smatram, mnogo bolje nego u nekim gradovima gdje postoji možda i veći broj ovisnika, ali nisu evidentirani“, naglasio je Miletić.

Vijećnika Janka Žužića zanimalo je zašto Grad nije spreman za očekivani prometni kolaps koji je nastavo dolaskom turista u grad. „Što planirate učiniti kako bi se gužve malo smanjile?“, upitao je Damira Prhata, pročelnika za komunalni sustav i imovinu.

Pročelnik je odgovorio kako kvalitetne pripreme jesu napravljene istaknuvši regulaciju prometa, angažiran veći broj pripadnika prometne mladeži, a, kako je naglasio, kada se izgradi kružni tok na ulazu u grad i do kraja proširi zaobilaznica, smanjiti će se i gužve.  

No, Žužić nije bio zadovoljan odgovorom, ponovivši kako su gužve nesnosne i kako se trebalo za njih pripremiti bolje. „Hvala policiji koja svakodnevno pomaže u prometu, bez njih bi on bio kao brod u boci“, zaključio je Žužić i kao rješenje predložio područje oko Doma hrvatskih branitelja i korza osloboditi od parkirnih mjesta kako bi protočnost prometa u centru bila bolja. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Gužve u prometu na pulskom korzu
Gužve u prometu na pulskom korzu

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa