zeleni fond

Pula godišnje izdvaja oko pola milijuna za sadnju stabala i drugih sadnica

0
Boris Miletić simbolički je sudjelovao u sadnji
Boris Miletić simbolički je sudjelovao u sadnji

Sadnjom stabala, grmova te ljetnica na raznim lokacijama u gradu tradicionalno se nastavlja aktivno obogaćivanje gradskog zelenog fonda u proljetnom periodu. Čak 14 stabala posađeno je 28. ožujka, od čega 13 na području Vidikovca, čemu je prisustvovao i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

„Godišnje izdvajamo oko pola milijuna kuna za sadnju stabala i drugih sadnica. Na području Mjesnog obora Vidikovac danas smo posadili 13 stabala no bitno je kontinuirano ulagati u zeleni fond jer je grad Pula doista zeleni grad. Činjenica je da neka stabla obolijevaju, odumiru i red je da se to nadoknadi novom sadnjom te se zalažemo za to da jedno stablo bude zamijenjeno sadnjom dva ili tri nova stabla“, istaknuo je Miletić.

Zadovoljstvo sadnjom stabala, ali i angažmanom gradonačelnika po pitanu uređenja nisu krili ni sami građani koji su se popričali s gradonačelnikom te ukazali na želju za dodatnim sadržajima na tamošnjem dječjem igralištu, što je i obećano da će se i izvršiti.

Osim na lokaciji u Voltićevoj, sadnja ukrasnih šljiva, hrastova crnike i borova izvršena je i u Rizzijevoj te u Kosovoj ulici. Također, ovih će se dana posaditi ukupno 5 magnolija u Mletačkoj ulici te na području Mjesnog odbora Sisplac koje je također obišao gradonačelnik Miletić iskoristivši tom prilikom pogledati i dinamiku izvođenja radova na Trgu kralja Tomislava čije se konture novog uređenja već ističu i koji će uskoro zasjati u novom ruhu.

Slijedi dodatno ozelenjivanje uz Mletačku ulicu, na Zelenici, uz Šijansku cestu, uz Voltićevu/ Meštrovićevu ulicu, od rotora u Šijani do rotora Konzum i na samom navedenom rotoru, te u dijelu prema St. Peličeti, na rotoru Santoriova, uz Koparsku ulicu, na Verudi iza ambulante te ostalim lokacijama, pretežito grmovima i ljetnicama.

S ciljem održavanja javnih zelenih površina u gradu Puli redovito se kose javne zelene površine i orezuju stabla pred kretanje vegetacije, okopavaju gredice, orezuju trajnice, sadi biljni materijal te se izvode sve ostale aktivnosti koje doprinose održavanju biljnog fonda. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa