Denis Martinčić potjerao Dušicu Radojčić sa sjednice Gradskog vijeća Pule

0
Redar je Dušicu Radojčić "ispratio" iz vijećnice
Redar je Dušicu Radojčić "ispratio" iz vijećnice

Denis Martinčić, predsjednik Gradskog vijeća Pule, je 17. srpnja sa sjednice izbacio predstavnicu Zelene Istre Dušicu Radojčić, koja je zatražila da vijećnicima prenese mišljenje građana o, za njih spornoj točci dnevnog reda, ponovnom razmatranju odluke o lociranju novog gradskog pročistača fekalnih voda na Lungomareu.

Naime, oko stotinjak potpisanih građana na vrijeme je i u pismenom obliku od predsjednika Gradskog vijeća Denisa Martinčića zatražilo da dopusti njihovoj predstavnici da se obrati vijećnicima "budući da je izjašnjavanje građana po tom pitanju bilo učestalo, ali ga vijećnici nisu nikada imali prilike čuti".

Poruka "ne želimo čuti vaše mišljenje", koju je predsjednik Gradskog vijeća odnosno koalicija na vlasti uputila građanima Pule, smatra Radojčić, nedvosmislena je. To je, ističe Radojčić, vrlo znakovito.

Radojčić je, uoči sporne 9. točke dnevnog reda zatražila riječ, no kako joj Martinčić nije dopustio da govori jer na to, kako je rekao, prema Poslovniku nema pravo, ona se ustala i glasno kazala kako mora napraviti svojevrstan skandal. Prije nego je uspjela išta reći, Martinčić je najavio pauzu i rekao da će ona potrajati sve dok se Radojčić ne udalji iz vijećnice. Kako ona to nije dobrovoljno učinila, za desetak minuta pozvan je redar Grada koji ju je ispratio iz Komunalne palače. Iako u tom trenu nitko nije reagirao, u nastavku sjednice na njezinu su stranu stali i svoje negodovanje izrazili vijećnici Loredana Štok, Lovorka Tomičić i Radovan Cvek kazavši kako njezino izbacivanje nije u redu, no Martinčić ih je više puta upozorio kako Radojčić i njen dolazak te prisilan odlazak sa sjednice – nisu tema Gradskog vijeća.

Dušica Radojčić istupila je pred vijećnike
Dušica Radojčić istupila je pred vijećnike

Najvažnija nova  informacija vezana za pročistač, a koju Radojčić nije uspjela iznijeti pred vijećnicima, odnosi se na reviziju koja je potvrdila sve njihove sumnje u ispravnost dokumenta  na temelju kojeg je odluka donesena, a projekt koji je predstavljen javnosti  "debelo je podcijenjen", i to za čak za 10 milijuna eura! Valja napomenuti da je na Gradskom vijeću bio i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Nova Veruda Vlado Šegon koji također nije dobio priliku da se obrati vijećnicima, ali sa sjednice nije izbačen. I Šegon je, kao i žitelji tog Mjesnog odbora, za to da se za pročistač razmotri više lokacija. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Dušica Radojčić i Vlado Šegon
Dušica Radojčić i Vlado Šegon

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa