oLIVEr 4 PULA

Pokrenut ćemo grad zajedništvom i prihvaćanjem

0
Oliver Orlić (u sredini) i Dragica Pršo (desno kraj njega)
Oliver Orlić (u sredini) i Dragica Pršo (desno kraj njega)

U petak 24. ožujka Oliver Orlić okupljenim je novinarima predstavio izlazak na izbore Nezavisne liste „oLIVEr 4 PULA“ čiji je nositelj i kandidat za gradonačelnika. Izjavu Olivera Orlića prenosimo u cijelosti:

„Želja za promjenama, za aktivnim odlučivanjem, za stvaranje kvalitetnijeg građanskog okruženja pobudilo je u meni poriv za povratkom, ali ne više kroz političke stranke, već drugačijim putem. Nastojali smo i okupili smo grupu ljudi koja se istaknula u svojim domenama, područjima rada, koji su čvrsti u željama za promjenama u našem gradu. Naša ideja i vizija je da se grad vodi od baze građana, da građani odlučuju o bitnim stvarima, da ih se pita i sluša, da se provedu njihove želje i ideje kroz Mjesne odbore kojima moramo vratiti težinu i važnost jer nitko ne poznaje bolje svoj kvart od onog koji u njemu živi. Gradska vlast i gradonačelnik moraju biti lokomotiva koja će vući i pokretati ideje građana, ali uz stručnjake. Nećemo raspravljati o: „je li se nešto može učiniti“,  već „kako to učiniti“ ili „spremni smo učiniti“."

"Građani moraju biti naši partneri i potrebe građana će odrediti naš program. S takvim idejama, vizijom i željom pokrenuti ćemo grad jer samo snagom zajedništva i prihvaćanja svih onih koji stvaraju sliku grada možemo učiniti naš grad gradom 21.stoljeća. Kasnimo, drugi su već dobro odmaknuli od nas, ali jakim sprintom nastojat ćemo ih dostići. Za stanje u kojem jesmo nije nam „kriv“  Zagreb niti netko drugi ili treći, već mi sami svojim nedjelovanjem. Odričemo se vijećničke naknade u korist udruge ili pojedinca, a ja ako postanem gradonačelnik dajem riječ da ću financirati dvoje vrhunskih pulskih sportaša u punom iznosu stipendije HOO. Potrebna su nam djela, a ne samo riječi!„

Medijima su se predstavile i kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika Ingrid Šandorov i Dragica Pršo. „Živim u gradu koji se diči svojom bogatom prošlošću i u kojem su stare civilizacije i one novije ostavile veliki pečat, ali unatoč velikom prostornom i jakom ljudskom potencijalu, te bogatom gradskom proračunu, desetljećima se urušava, propada, devastira, stagnira na svim razinama. To su neke smjernice koje su me potakle na ovu sadašnju aktivnost. Pula je moj grad, grad u kojem živim i radim, gdje sam zasnovala obitelj i u kojem je moje dijete odrastalo i školovalo se. U kojem sam provela djetinjstvo, dobar dio svoje mladosti i zrelosti, grad u koji sam se vratila i želim da moj grad napokon to i postane u punom smislu riječi.“ rekla je Ingrid Šandorov.

„Pitat ćete se zašto sam kao članica jedne stranke na nezavisnoj listi. Razlog je vrlo jednostavan : zato što sam prvenstveno građanka grada Pule a tek onda pripadnica neke interesne skupine. Kao građanka Pule, rođena i odrasla u Puli smatram svojom dužnošću zajedno s drugim građanima i građankama stvoriti nezavisnu pozitivnu priču koja će svima dokazati da stranke i nezavisni pojedinci mogu surađivati zajedno zbog javnog interesa. Stavili smo interes građana na prvo mjesto te idemo svojim imenom i prezimenom, integritetom i čistim obrazom pred građane. Mogu li to i drugi? Sada je vrijeme da promijenimo omjer snaga u gradskom vijeću te da dosadašnjim političkim kastama kažemo dosta i preuzmemo natrag svoj grad. Skrojimo zajedno naš grad i vratimo ga građanima kojima i pripada  jer grad bez duše i srca nema budućnosti te je osuđen na stagniranje", poručila je Dragica Pršo.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa