Miletić: Istra je regija uspješnih poduzetnica

0
Gradonačelnik Miletić i pročelnik Matić s uspješnim poduzetnicama
Gradonačelnik Miletić i pročelnik Matić s uspješnim poduzetnicama

U Komunalnoj palači 23. ožujka održan je prijem za članice Udruge BPW koja se kroz svoje djelovanje uspješno zalaže za promicanje ženskog poduzetništva u Istri. Gradonačelnik Pule Boris Miletić i pročelnik Ureda grada Aleksandar Matić u prostoru gradske palače ugostili su predsjednicu Udruge Alidu Perkov, potpredsjednicu Nives Tomišić te članice Udruge Dariju Božac Marjanović, Tizianu Paris Rubelj, Nelu Načinović i Darinku Barišić s kojima su razgovarali o dugogodišnjem vrijednom radu Udruge.

„Izuzetno mi je drago što na području cijele Istre postoji veliki broj uspješnih poduzetnica koje kroz svoje djelovanje promoviraju našu Istru diljem svijeta. Želim vam mnogo uspjeha na skorašnjem putovanju na Siciliju gdje će udruga BPW, uvjeren sam, steći nove poslovne kontakte i prilike za daljnji razvoj“, poručio je gradonačelnik

Predsjednica BPW Pula i Predsjednica Inicijalnog odbora zajednice poduzetnica Jadransko-Jonske regije BPW AdrionNe Alida Perkov kazala je kako Udruga ne bi mogla realizirati veliki dio svojih aktivnosti bez pomoći Grada Pule i Istarske županije. „Koncem ožujka, delegacija koju čine 22 istarske poduzetnice putuje za Siciliju gdje ćemo se sastati s poduzetnicama Bagherie, Palerma i Catanije te imati prijem kod gradonačelnika ovih gradova. Prilikom susreta s predsjednikom regije Sicilija, potpisat ćemo i Povelju o partnerstvu s poduzetnicama Sicilije“, kazala je Perkov predstavivši plan Udruge koja krajem svibnja ima zakazanu i BPW AdrionNet kick-off konferenciju.

Nives Tomišić nadodala je kako je od samih početaka Udruga nailazila na presudnu pomoć cijele lokalne zajednice te kako danas broje već više od 250 članica poduzetnica. „Svaki je susret članica prilika za dodatnu edukaciju i usavršavanje te nove spoznaje koje su najčešće presudne za uspješnu realizaciju poduzetničkih ideja“, dodala je Nela Načinović. Gradonačelnik Miletić na kraju je spomenuo kako će u sklopu ITU mehanizama kroz strateške ciljeve projekta, imati prilike povećati podršku pokretanju i razvoju poduzetničkog poslovanja na urbanom području Pula.

Grad Pula prema rezultatima FINA-e vodeći je grad u Hrvatskoj po broju poduzetnika, čak ispred Zagreba – ima 67 poduzetnika na 1.000 radno sposobnih stanovnika te broji 2.600 poduzetnika koji zapošljavaju preko 13 tisuća osoba.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa