zajedno možemo više

Porečka koalicija: Nismo zadovoljni vladajućim IDS-om

0
S konferencije za novinare
S konferencije za novinare

Na konferenciji za novinare 21. ožujka predstavljena je koalicija "Zajedno možemo više" za predstojeće lokalne izbore za Grad Poreč Parenzo, koju za sada čine SDP Poreč, nezavisni vijećnici GV-a Dolores Ghersinich i Stevo Žufić, HSS Poreč, a kojoj će se u narednim danima potpisom priključiti i HSLS Poreč, te još neke političke grupacije i nezavisni kandidati s kojima se ovih dana intenzivno pregovara. Članovi koalicije potpisali su programsku deklaraciju "Poreč kakav zajedno možemo izgraditi".

Konferencju za novinare održali su Rodoljub Kosić, predsjednik GO SDP Poreč, Dolores Ghersinich i Stevo Žufić, nezavisni vijećnici GV-a Grada Poreča te Dušan Brljafa, predsjednik HSS Poreč, kao i Zdenko Tomčić, potpredsjednik HSS Poreč.

U uvodnom dijelu predsjednik SDP-a Poreč Rodoljub Kosić rekao je: "Okupili smo se, jer nismo zadovoljni aktualnom izvršnom vlašću i vladajućim IDS-om. Čvrsto smo uvjereni da dijelimo razmišljanja većine naših sugrađanki i sugrađana, i stoga nudeći svoj Izborni program želimo inicirati promjene u upravljanju javnim novcem Grada Poreča". U fokus svog političkog djelovanja, naglasio je, žele postaviti malog čovjeka, obrtnika i poduzetnika - kao osnovni preduvjet gospodarskog razvoja naše lokalne sredine.

Nezavisna vijećnica Dolores Ghersinich rekla je da će se članovi koalicije zalagati za uvođenja nadstandarda za naše sugrađane u sferi zdravstva i socijale, za uvođenje 24 satnog radnog vremena ljekarne, te za neposredno uključivanje građana u odlučivanje kroz uvođenje neposredne demokracije, a o važnijim pitanjima za budućnost grada organiziranje izjašnjavanje građana kroz referendume.

Nezavisni vijećnik Stevo Žufić rekao je da će se na gospodarskom planu članovi koalicije zalagati za Grad Poreč kao grad bogatih građana, malih obrtnika i poduzetnika te zaustavljanje nekontrolirane prodaje obiteljskog blaga, gradske imovine krupnom kapitalu. Potpredjsednik stanke HSS-a Zdenko Tomčić rekao je da će se koalicija zalagati za uranotežen razvoj priobalnog i rurarnog dijela grada, te da će se posebno u svom proramu pozabaviti razvojem poljoprivrede i stvaranjem uvjeta da se i u prigradskim naseljima stvore svi preduvjeti za kvalitetan i ugodan život.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa