U Pazinu IDS i HSU idu zajedno na izbore

3
S potpisivanja sporazuma u Pazinu
S potpisivanja sporazuma u Pazinu

Istarski demokratski sabor i Hrvatska stranka umirovljenika potpisali su 17. ožujka u Pazinu Sporazum o podršci i suradnji na lokalnim izborima u Gradu Pazinu. Ovim sporazumom, Hrvatska stranka umirovljenika dala je punu podršku kandidatu IDS-a za gradonačelnika Pazina Renatu Krulčiću, a IDS i HSU imat će zajedničku listu za Gradsko vijeće. Potpisivanju sporazuma prisustvovali su gradonačelnik Pazina Renato Krulčić, predsjednik IDS-a Pazin Dragan Šipraka, predsjednik HSU-a Pazin Vinko Stihović, predstavnici Matice umirovljenika Pazin i Sindikata umirovljenika te brojni umirovljenici.

Tom je prigodom predsjednik IDS-a Pazin Dragan Šipraka istaknuo da je “ovaj sporazum logičan slijed uspješne i dugogodišnje suradnje IDS-a i HSU-a u Pazinu, jer smo zajedno u posljednjih godina učinili mnogo u promicanju interesa osoba starije životne dobi na području našega grada”.

- Povjerenje je izgrađeno kroz zajedničko sudjelovanje u radu Gradskog vijeća, kroz međusobno uvažavanje želja i mogućnosti, naveo je Šipraka te se osvrnuo na prioritetan projekt izgradnje doma za umirovljenike kazavši:

- Ove godine bit će izrađen project i ishodovat će se lokacijska dozvola, sljedeće godine kreće izgradnja te ćemo u 2020. zajedno otvoriti vrata novog doma za umirovljenike, i to su naši ciljevi od kojih nećemo odsupati, istaknuo je predsjednik IDS-a Pazin Dragan Šipraka.

Predsjednik HSU-a Pazin Vinko Stihović izrazio je veliko zadovoljstvo potpisanim sporazumom kazavši da se “IDS kroz sve ove godine pokazao kao siguran partner koji uvažava želje umirovljenika te kroz dijalog i otvoren pristup potvrdio povjerenje u mnogo navrata”.

- Podršku u izgradnji doma, kao i podršku u svim ostalim programima koje Grad Pazin provodi kroz pisma namjere i sporazume o suradnji, dali su i Matica umirovljenika te Sindikat umirovljenika. Takvo zajedništvo svjedoči o važnosti ovog sporazuma, kazao je Stihović.

Na kraju, kandidat IDS-a za gradonačelnika Pazina Renato Krulčić zahvalio je Hrvatskoj stranci umirovljenika, Matici umirovljenika i Sindikatu umirovljenika te istaknuo da “ovakva kontinuirana politika u Gradu Pazinu jamči stvaranje svih preduvjeta za što bolji, sigurniji i kvalitetniji život svih naših građanki i građana”.

- Također, briga o umirovljenicima i unaprjeđenje kvalitete njihovog života obaveza je i odgovornost koje rado i spremno prihvaćamo, a današnji događaj daje nam garanciju da će se položaj umirovljenika u gradu Pazinu zasigurno poboljšati u budućnosti.

Najnovije vijesti