sdp umaga:

Daglas Koraca protiv razvoja Umaga i besplatnih vrtića

0
Vrtić Umag
Vrtić Umag

SDP Umag oštro odbacuje način na koji trenutno vodstvo IDS-a Umag pokušava baciti ljagu i omalovažiti sve što gradska vlast u Umagu čini za dobrobit svojih građana, navodi se u priopćenju Gradske organizacije SDP-a Umaga koje prenosimo u cijelosti.

"Od samog formiranja aktualne vlasti, pojedinci iz IDS-a Umag su svojim neutemeljenim istupima te šireći neistine objavljivanjem članaka na različitim portalima, a zatim ponavljajući te iste laži na tiskovnim konferencijama, učinili  veliku štetu ovome gradu. SDP, ali i aktualna vlast, nikada nisu bježali od konstruktivnih kritika i sve udarce koje su nam upućivali kolege  podnosili smo stoički te iz pristojnosti na iste nismo reagirali, ali kada količina laži pređe granicu ukusa i uljudnog ponašanja, ne ostaje nam drugo nego ih i javno pozvati da, u interesu grada i građana ovog grada, to prestanu činiti."

"Izgradnja novog vrtića Radost – Gioia nakon pune 42. godine od otvorenja centralnog vrtića u Umagu, kao i najava gradonačelnika da od 1. travnja svi vrtići u Umagu za roditelje budu besplatni, strateški su potezi koje su pozdravili ne samo u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, nego i veliki broj građana koji će od sada novce koje su trošili za pokrivanje smještaja djece u vrtiću moći koristiti za pokrivanje drugih, ionako visokih troškova života. Podsjećamo građane da je 2009. godine, kada je obnašanje vlasti preuzeo gradonačelnik Vili Bassanese, u umaškim vrtićima bilo gotovo 40%  neupisane djece iz razloga što vrtići nisu imali ni prostorne, a ni kadrovske uvjete za prijem sve umaške djece."

"Danas s ponosom možemo reći da se zacrtani ciljevi konačno ostvaruju, i to u skladu s visokim pedagoškim standardima. SDP Umaga je ponosan na takvu odluku i na sve što je aktualna vlast do sada učinila po pitanju predškolskog odgoja u Umagu. U reakcijama g. Korace   možemo prepoznati samo ljutnju i ljubomoru, ali podsjećamo i građane i kolege iz  da su obnašali vlast u Umagu godinama te da su imali priliku napraviti sve ono što je SDP napravio za vrijeme vođenja ovog grada. Nisu bili sposobni jer ih razvoj Umaga nije zanimao. Zanimala ih je suradnja s osobama sumnjivog kapitala i osobni interesi pojedinaca, a zbog donošenja odluka koje su išle u korist samo pojedinaca i njima bliskih osoba, ova vlast i danas ne može sprovesti sve zacrtane ciljeve bez teškoća, nego još uvijek ispravlja pogreške koje su njihovi čelni ljudi napravili."

"Izjave izrečene na tiskovnim konferencijama samo pokazuju koliko ne razumiju materiju i koliko ih istina ne zanima. Jer, da ih istina zanima i da to znaju, pogledali bi u proračun Grada Umaga i internetske stranice Grada Umaga te tamo pronašli sve podatke koji ih zanimaju. Radi pravilnog informiranja građana, treba reći da od kada IDS-Umag nije na vlasti, svake godine ne glasaju za proračun Grada Umaga, unatoč tome što njihove amandmane na proračun gradonačelnik prihvaća, kojim činom jasno pokazuju da ne žele razvoj ovoga Grada nego da svoje političko djelovanje usmjeravaju isključivo u destruktivnost."

"Slične stavove Koraca je iznosio i prilikom otvaranja Doma za starije i nemoćne osobe „Atilio Gamboc“, prilikom izgradnje gradskog parka Humagum i niza drugih projekata koji Umag čine ljepšim i za život ugodnijim gradom. Unatoč tome, u Domu danas skrbimo o našim najpotrebitijim sugrađanima, u parku Humagum vrijeme sa svojom djecom svakodnevno provode mlade obitelji, u vrtićima će besplatno boraviti sva umaška djeca! Umjesto iznošenja floskula i podmetanja, bilo bi korektno od g. Korace da javno građanima grada Umaga kažu da su protiv besplatnih vrtića i da će, dođe li na vlast, ponovno uvesti plaćanje vrtića."

"Stara je izreka da svatko daje od sebe ono što ima.  Mi smo u prethodnim godinama gradu i građanima dali rad, trud, rezultate i projekte. A što je ovome gradu ostavila prethodna vlast prosudite sami! Istinske vrijednosti ne nastaju preko noći, potrebno je dugogodišnje zalaganje i trud stručnih i kompetentnih ljudi. Svjesni činjenice da Grad nije naše vlasništvo nego vlasništvo svakog našeg sugrađanina koji uredno plaća svoje obveze, poreze i doprinose, a da je nama samo povjeren na upravljanje, svakim danom ćemo se i nadalje truditi da njime upravljamo na najkvalitetniji način i na dobrobit svakog sugrađanina, od tek rođenog do onoga koji u njemu provodi posljednje dane svog života. Koristimo ovu priliku pozvati sve koji to žele, mogu, znaju, neka nam u tome budu partneri! Jedino zajedničkim radom možemo ostvariti viziju razvoja i učiniti naš grad još boljim i ljepšim. Jer mi volimo Umag!", poručuju u umaškom SDP-u.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa