palladio u cimosu

Zasad nepoznato koliko je radnika u Cimosu višak

0
Pogon Cimosovog PPC-a kraj Labina
Pogon Cimosovog PPC-a kraj Labina

Predstavnici fonda Palladio Finaziaria 15. ožujka sastali su se u sjedištu Cimosa u Kopru s predstavnicima tamošnjeg sindikata, a trebali bi se naći i s prodavateljem iz agencije DUTB. Tema je nova ponuda za kupnju te slovenske tvrtke s pogonima na Buzeštini i Labinštini no njen sadržaj po pisanju slovenskih medija još nije poznat.

Na pitanje tamošnjih medija traju li ponovno pregovori s Hrvatskom o Cimosu, u slovenskom ministarstvu gospodarskog razvoja rekli su da "ministar Počivalšek posljednjih tjedana nije bio u kontaktu s hrvatskim ministrom Marićem".

Palladio nije konkretno govorio koliko je radnika u svim tvrtkama Cimosa višak. Đino Šverko iz Sindikata metalaca izjavio je: "Ta tema je otvorena. Zato nastavljamo s razgovorima". Svi detalji trebali bi se definirati u socijalnom sporazumu.

Sašo Ristič iz slovenskog sindikata rekao je za tamošnje medije da dolazak Talijana znači da vjerojatno žele obaviti posao do kraja jer im se isplati. "Mi smo prezentaciju vidjeli i prihvatili ju. Glavna tematika je socijalna. Trebamo dogovor, kako napred, da bi Cimos opstao. Vrijeme istječe i na to smo mi iz sindikata, hrvatskog i slovenskog, posebno upozorili." rekao je Ristič za Radio Kopar. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa