Boris Demark (SDP) u utrci za gradonačelnika Pazina

0
Dean Velenderić i Boris Demark
Dean Velenderić i Boris Demark

"S obzirom da se ovom prilikom obraćam i svojim biračima, najprije bih  istaknuo svoje prednosti koje vidim u odnosu na ostale kandidate. To su prije svega, znanja i vještine koje posjedujem, kao i bogato radno iskustvo, umijeće rukovođenja i upravljanja, ali i dugogodišnji aktivizam u lokalnoj zajednici, bilo da se radi o humanitarnom radu, kulturno umjetničkom stvaralaštvu, segmentu skrbi o mladima ili  nekoj drugoj ranjivijoj skupini našeg društva. Sa ovog mjesta obraćam se svojim biračima koje pozivam da mi ukažu povjerenje i daju glas", rekao je Boris Demark, kandidat pazinskog SDP-a za gradonačelnika toga grada na konferenciji za novinare 15. ožujka.

"Grad Pazin ima šansu, a građanke i građani grada pravo na kvalitetniji život, uređeniju komunalnu infrastrukturu,  razvijenije i dostupnije usluge u svim oblastima društvenog života. U segmentu gradske uprave, kojim ću se najprije pozabaviti, namjera mi je stvoriti pozitivno okruženje i vratiti povjerenje građana u gradsku vlast, prvenstveno kroz stabiliziranje financijskog poslovanja Grada. Grad Pazin, prije svega treba biti „uzor“ svojim građanima, posebno u dijelu koji se tiče upravljanja imovinom i „plaćanja računa“. Kakav je to primjer kada se iz godine u godinu nelikvidno posluje, a dugovi se samo prebacuju i gomilaju…5, 6, 7 milijuna kuna za nekoga su samo brojke na papiru, prihvatljivi minus. Drugome je to plaća za radnike, pravovremeno podmirivanje vlastitih obveza, kupnja udžbenika za dijete ili plaćanje podstanarskog smještaja" rekao je.

"Sa druge strane, svatko tko je imao priliku da posluje sa takvim klijentom, sasvim sigurno će (naravno, ukoliko uopće bude htio imati posla sa takvim) u cijenu svog proizvoda ili svoje usluge uračunati i dodatak za povećani rizik, što u konačnici znači i zaračunavanje više cijene, odnosno manje novca u gradskoj blagajni. Manje novca za klupe i ljuljačke u parkovima, manje novaca za uređenje i održavanje cesta, za uređenje lica grada – trgova i fasada, ali i manje novca za realizaciju kapitalnih projekata." naglasio je.

"Gdje god radio, svojim djelovanjem je ostavio značajan trag. Odgoj i obrazovanje, rad sa mladima, briga o starima i nemoćnima, te potrebitima najviše su obilježile njegovo djelovanje. Bio je suradnik u znanstveno istraživačkom projektu „Zajednice koje brinu kao model prevencije poremećaja u ponašanju djece i mladih“ kojeg je Istarska županija niz godina provodila u suradnji sa Edukacijsko rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Kao voditelj Projekta (Project Manager) sa uspjehom je vodio jedan od prvih europskih projekata IPA Adriatic CBC – „ARCHEO.S.“ kojeg je Grad Pazin realizirao 2012. godine." rekao je Dean Velenderić iz pazinskog SDP-a o Demarku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa