Boljunčić o Liculovom, Ferićevom i Hreljinom nepoznavanju sustava

0
Valter Boljunčić
Valter Boljunčić

Predsjednik IDS-a Pule Valter Boljunčić reagirao je na navode Mauricia Licula, kandidata SDP-a i HSU-a te ukazao na Liculovo, Ferićevo i Hreljino nepoznavanje sustava. Naime, Ferić i Hrelja kao kandidati za dogradonačelnike ne mogu biti djelatnici grada, odnosno pročelnici, kako su danas pogrešno sugerirali na konferenciji za medije.

- Da je Mauricio Licul kao vijećnik malo češće dolazio na posao za koji je bio izabran i plaćen, znao bi da dogradonačelnici ne mogu biti pročelnici. Kolega Licul pokazuje elementarno nerazumijevanje sustava i načina funkcioniranja grada, što ne čudi s obzirom da nije došao gotovo ni na jednu sjednicu gradskog vijeća na kojoj se raspravljalo o ključnim gradskim projektima. To dovoljno govori o interesu gospodina Licula za rješavanje problema grada izvan izborne kampanje, kazao je Boljunčić.

Podsjetio je i da je Pula u posljednjih desetak godina napravila možda najsnažniji razvojni iskorak u povijesti.

- Iako je još puno posla pred nama, u Puli se u posljednjih nekoliko godina puno toga napravilo. Pula je dobila Sveučilište, moderan studentski kampus, gradi se najmodernija bolnica u Hrvatskoj, završava se kompletna plinofikacija grada, izgrađeni su i renovirani vrtići i škole, neprestano se ulaže u prometnu infrastrukturu kako bi promet u gradu u konačnici bio sasvim protočan i učinkovit, tu su zatim i kulturni projekti koji nadilaze realnu veličinu grada i tako dalje - mogao bih još dugo nabrajati, kazao je Boljunčić i naglasio kako Pula godinama osvaja titulu jedne od najštedljivijih gradskih uprava u Hrvatskoj, što je rezultat financijski odgovornog i racionalnog poslovanja pri realizaciji svih gradskih projekata.

- Zbog niza pogrešnih informacija koje je iznio, gospodinu Liculu najdobronamjernije savjetujem da prije javnih istupa prouči kako funkcionira grad i da se potrudi saznati točne informacije o gradskim projektima, kako se ne bi više dovodio u neugodnu situaciju, zaključio je Boljunčić. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa