Poduzetnici iz Mussolentea posjetili Umag

0
Mauro Jurman i Floriana Bassanese Radin (stoje lijevo) s gostima iz Mussolentea u Umagu
Mauro Jurman i Floriana Bassanese Radin (stoje lijevo) s gostima iz Mussolentea u Umagu

Delegacija Grada Umaga, predvođena zamjenicima gradonačelnika Florianom Bassanese Radin i Maurom Jurmanom te predstavnicima ZT „Fulvio Tomizza“ Umag 11. ožujka u jutarnjim je satima dočekala gotovo dvjestotinjak obrtnika i gospodarstvenika iz bratimljenog grada Mussolentea, koji su ovom prilikom malo bolje upoznali taj grad.

Zamjenici su na samom početku zaželjeli srdačnu dobrodošlicu u bratimljeni grad, uputili iskrene zahvale gostima te iste upoznali s kulturom i poviješću Umaga. Nakon jutarnjeg posjeta lokalnim vinskim podrumima te prezentacije i kušanja istarskog vina i maslinovog ulja, gosti su prošetali gradom. Bila je to jedinstvena prilika da se razgovara o mnogobrojnim pitanjima u okviru vidljivog razvoja grada te prilika da se goste upozna s mnogobrojnim projektima i manifestacijama u gradu.

Zamjenici gradonačelnika istaknuli su odličnu suradnju Grada Umaga i talijanske zajednice na našem području, pritom naglasivši kako je navedena sinergija rezultat dugogodišnjeg baštinjenja zajedničkih vrijednosti. Upravo je u tom kontekstu nastala volja i želja prijatelja iz Mussolentea za organizacijom jednodnevnog izleta u Umag. Predstavnici bratimljenog grada Mussolentea istaknuli su kako su malo i srednje poduzetništvo zapravo najčvršći gospodarski stupovi te kako će ovaj susret biti odlična prilika za daljnju suradnju u okviru gospodarskog razvitka dvaju gradova.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa