Zajci: Rotvajler bez povoda napao mamu i dijete

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Tridesetsedmogodišnjakinja iz sela Zajci kraj Pićna teško je stradala nakon što ju je u subotu ujutro napao susjedov rotvajler. Kako neslužbeno saznajemo, pas joj je otrgnuo dio mišića i ligamenata potkoljenice nakon čega je završila na traumatologiji riječke bolnice Sušak, piše Barbara Ban za Jutarnji list.

Operirana je, a u bolnici kažu da je trenutno izvan životne opasnosti te da će detaljnije informacije o stanju pacijentice reći u ponedjeljak. Već i sama formulacija da se pacijentica nalazi izvan životne opasnosti govori o težini ozljeda koje je pretrpila.

Nju je, naime, ničim izazvana napala trogodišnja rotvajlerica Dora dok je bila u polju sa sedmogodišnjim sinom. Riječ je o susjedovom psu koji nikad išta slično nije napravio niti je pokazivao ikakve znakove agresije. Kako neslužbeno doznajemo, sa psom je u susjednom vinogradu bio njegov šezdesetčetverogodišnji vlasnik koji je radio u vinogradu. U jednom trenutku pas je iz čista mira pojurio prema susjedi. Vlasnik je povikao na psa da stane, ali ga nije slušao. Navodno, žena se uspaničila, počela je vikati te bježati prema automobilu, što je psa očito još više “razljutilo”.

Napad na noge

Prema informacijama iz Policijske uprave Istarske, pas je dotrčao i ugrizao dva puta sedmogodišnjaka za noge, a majka je priskočila u pomoć i pokušala otrgnuti rotvajlera od djeteta. Tek tada pas je napao i nju te je više puta ugrizao za nogu. Navodno, pitanje je kako bi sve završilo da odmah nije dojurio sam vlasnik.

- Majka i dijete odmah su prevezeni u riječke bolnice. Dijete je prevezeno na Kantridu i ima lakše ozljede, a ženi su na hitnoj u Sušaku konstatirane teške ozlijede. Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja - navodi Suzana Sokač iz Policijske uprave Istarske.

U mirnom selu Zajci koje broji nekoliko desetaka kuća nitko od susjeda nije htio komentirati nesretni događaj. Neki su rekli da nisu čuli da se to uopće dogodilo, čak su se iznenadili kada smo ih pitali za nemili događaj. Drugi su pak nešto čuli, ali nisu htjeli novinarima ništa govoriti, očito želeći zaštititi privatnost obiju obitelji koje je zadesila nesreća. Drugi su nas pak uputili da se za sve informacije obratimo vlasniku psa.

Vlasnici psa, koji je za vrijeme dolaska naše ekipe bio zatvoren u boksu i čekao veterinare, i sami su šokirani događajem i žale zbog toga što se dogodilo. Poduzet će, vele, apsolutno sve da se to više nikad ne ponovi i ne mogu vjerovati da se to događa. Nisu željeli komentirati stanje svoje susjede jer kažu da to ne bi bilo u redu prema toj obitelji koja je u bolnici.

Hitna operacija

- Možemo samo reći da je susjeda u bolnici i da je obavljena operacija. Pas je na veterinarskoj kontroli, a s naše strane možemo reći da ćemo s ljudske strane napraviti sve što je u našoj moći da pomognemo. Policija je bila na terenu, a veterinari će doći u kontrolu. Do tada će pas biti zatvoren. Jako žalimo zbog čitavog slučaja i nadam se da će našoj susjedi biti dobro - rekla nam je ova obitelj koja nije htjela navoditi svoje osobne podatke te je još pod šokom zbog tog događaja.

Mirni pas

Neslužbeno doznajemo i da je pas dosad uvijek bio miran i druželjubiv prema ljudima, pa je vlasnicima neobično da se ovo uopće dogodilo. Da je bilo drukčije, odmah bi primjereno reagirali. Nakon veterinarske kontrole psa će eutanazirati, piše Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa