IDS Umag:

Zašto Umag ima najskuplji vrtić i gdje je nestalo 10 milijuna kuna?

0
Vrtić Umag
Vrtić Umag

Iz Gradske Podružnice IDS-a Grada Umaga na današnjoj konferenciji za medije iznijeli su brojke koje pokazuju da je novi  vrtiću Umagu preplaćen za vrtoglavih 10 milijuna kuna. Naime, novi vrtić u Umagu, za 10 vrtićkih grupa, košta čak 32 milijuna kuna, dok izgradnja vrtića iste veličine u ostalim gradovima košta u prosjeku 10 milijuna kuna manje!

- Kome se pogodovalo i kome je u proračunu Bassanese uzeo 10 milijuna kuna?, zapitali su se danas iz umaškog IDS-a.

Navode kako cijena izgradnje smještaja za jednu vrtićku grupu u Umagu iznosi 3,2 milijuna kuna, dok cijena izgradnje vrtića po vrtićkoj grupi u Velikoj Gorici iznosi 2,2 milijuna kuna, u Čavlima 1,6 milijuna kuna, u Karlovcu 1,8 milijuna kuna, u Puli 1,4 milijuna kuna, u Slavonskom Brodu 1,4 milijuna kuna i tako dalje. Iz tih opće dostupnih podataka vidljivo je da je cijena izgradnje po vrtićkoj grupi u Umagu gotovo duplo skuplja od ostalih gradova.

- Umjesto da prednjačimo u gospodarskim, turističkim ili infrastrukturnim rezultatima, Umag uvijek prednjači po skupoći usluga za građane, prevelikom broju zaposlenih u gradskoj upravi, rastrošnosti gradonačelnika, cijeni izgradnje vrtića i tako redom. Zbog toga tražimo od gradske uprave da javno objavi troškove izgradnje vrtića – tko je dobio preplaćenih 10 milijuna kuna i kome je iz proračuna taj novac uzet!, zatražili su na konferenciji za medije na kojoj su sudjelovali potpredsjednica IDS-a Roberta Lakošeljac te članovi predsjedništva IDS-a Umag Gabrijela Đukes Bašić i Slaven Paić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa