150 hdz monika fbcover
REAGIRANJE

Novi pulski bazen omogućit će plivačka natjecanja

12

Na otvoreno pismo Olivera Orlića, objavljeno na našem portalu 10. ožujka pod naslovom “Sve što ste htjeli znati o bazenu, a niste se usudili pitati“, reagirao Ivan Glušac, direktor Pula sporta. U nastavku reagiranje objavljujemo u cijelosti.  

„Kad je riječ o sportu, izgradnja javnog gradskog bazena najvažniji je gradski projekt čija će izgradnja nakon temeljite i stručne pripreme, uskoro krenuti. Bazenski kompleks koji će se izgraditi obuhvaća ne jedan, već tri bazena: jedan  vaterpolskih dimenzija 34x25, jedan 25x10 metarski te jedan bazen za bebe. Bazen je namijenjen svima, ne samo sportašima već i rekreativcima, neplivačima, osobama s invaliditetom, školarcima, predškolarcima i svim ostalim građanima.

U bazenu vaterpolskih dimenzija s 12 pruga moći će se održavati i sportska natjecanja i to sva ona koja se i inače održavaju u 25-metarskim bazenima, od zimskih državnih prvenstava za kadete i dobne kategorije, zatim sva regionalna i županijska natjecanja te međunarodni i lokalni mitinzi. Primjerice, u veljači je u Dubrovniku održano kadetsko državno  prvenstvo u 25-metarskom bazenu, a prvenstvo, opće i po kategorijama, održat će se i krajem godine što se jednostavno može provjeriti na službenim stranicama Hrvatskog plivačkog saveza. Dakle, i u Puli će se održavati sva ona sportska natjecanja koja se i inače mogu održavati u 25-metarskim bazenima.

Nadalje, usporedba cijene izgradnje vukovarskog i pulskog bazena nije realna jer u Vukovaru je samo jedan od tri bazena natkriven, a novi su bazeni sagrađeni na postojećem devastiranom kompleksu dok se u Puli gradi iz temelja novi, u potpunosti natkriveni bazenski kompleks.  

Zaključno, Pula sport gradi javni gradski bazen namijenjen svim građanima Pule te će nakon odabira izvođača radova idući tjedan, veoma brzo početi i sama gradnja na zadovoljstvo svih naših sugrađana“, stoji u reagiranju koje potpisuje Ivan Glušac, direktor gradskog poduzeća Pula sport d.o.o.

Najnovije vijesti