REAGIRANJE

Novi pulski bazen omogućit će plivačka natjecanja

0

Na otvoreno pismo Olivera Orlića, objavljeno na našem portalu 10. ožujka pod naslovom “Sve što ste htjeli znati o bazenu, a niste se usudili pitati“, reagirao Ivan Glušac, direktor Pula sporta. U nastavku reagiranje objavljujemo u cijelosti.  

„Kad je riječ o sportu, izgradnja javnog gradskog bazena najvažniji je gradski projekt čija će izgradnja nakon temeljite i stručne pripreme, uskoro krenuti. Bazenski kompleks koji će se izgraditi obuhvaća ne jedan, već tri bazena: jedan  vaterpolskih dimenzija 34x25, jedan 25x10 metarski te jedan bazen za bebe. Bazen je namijenjen svima, ne samo sportašima već i rekreativcima, neplivačima, osobama s invaliditetom, školarcima, predškolarcima i svim ostalim građanima.

U bazenu vaterpolskih dimenzija s 12 pruga moći će se održavati i sportska natjecanja i to sva ona koja se i inače održavaju u 25-metarskim bazenima, od zimskih državnih prvenstava za kadete i dobne kategorije, zatim sva regionalna i županijska natjecanja te međunarodni i lokalni mitinzi. Primjerice, u veljači je u Dubrovniku održano kadetsko državno  prvenstvo u 25-metarskom bazenu, a prvenstvo, opće i po kategorijama, održat će se i krajem godine što se jednostavno može provjeriti na službenim stranicama Hrvatskog plivačkog saveza. Dakle, i u Puli će se održavati sva ona sportska natjecanja koja se i inače mogu održavati u 25-metarskim bazenima.

Nadalje, usporedba cijene izgradnje vukovarskog i pulskog bazena nije realna jer u Vukovaru je samo jedan od tri bazena natkriven, a novi su bazeni sagrađeni na postojećem devastiranom kompleksu dok se u Puli gradi iz temelja novi, u potpunosti natkriveni bazenski kompleks.  

Zaključno, Pula sport gradi javni gradski bazen namijenjen svim građanima Pule te će nakon odabira izvođača radova idući tjedan, veoma brzo početi i sama gradnja na zadovoljstvo svih naših sugrađana“, stoji u reagiranju koje potpisuje Ivan Glušac, direktor gradskog poduzeća Pula sport d.o.o.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa