Puljanka Snježana Bratanović pobjednica natječaja Fotografkinje 2017. 

0
Snježana Bratanović i Sonja Županović
Snježana Bratanović i Sonja Županović

Glazbenom uvertirom Mješovitog pjevačkog zbora "Rijeka Sempre Allegro" i prigodnim govorom predsjednika Fotokluba Rijeka prof. Borislava Božića 7. ožujka svečano je u Galeriji Principij u Rijeci otvorena Osma fotografska izložba „Fotografkinje 2017.“ povodom Međunarodnog dana žena.

Cilj ovog natječaja je prikazati ženu kao autoricu, koja je ovoga puta stala iza objektiva i pokazala svoje impresije o svijetu. Ove godine odazvalo se 123 autorice sa 693 fotografija pristigle iz cijele Hrvatske, Slovenije i Srbije. Tročlani ženski stručni žiri u sastavu Branke Arh, Sabrine Žigo i Marije Lazanje Dušević, najboljom autoricom proglasile su Puljanku Snježanu Bratanović sa fotografijom "New Generation" koja uz promišljeno kadriranje i dramatično osvjetljenje iznosi temu „virtualizacije“ novih generacija, odnosno upotrebu suvremenih medija, naslućujući pritom društveno otuđenje.

Druga nagrada dodijeljena je Nedi Rački za fotografiju Rat i mir, dok je treća nagrada dodijeljena Sonji Županović za fotografiju Život. Pohvaljeno je osam autorica, te za poticaj stvaralaštva pohvale dobivaju i četiri maloljetne sudionice. Izložba će biti otvorena do 14. ožujka.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa