Pepeljuga i Trnoružica: U Medulinu gostuje kazalište iz Velike Gorice

0
Scena iz predstave
Scena iz predstave

Predstava Gradskog kazališta Scena Gorica "I živjele su sretno…?" na programu je 12. ožujka u Medulinu, s početkom u 19 sati u prostorijam 3mc, Centar 58. Ulaz je slobodan!

Predstava se bavi suvremenim brakom, odnosno ima li takva zajednica smisla i što ju sve razara. U predstavi „I živjele su sretno…?“ na Trnoružičinoj djevojačkoj zabavi uz slavljenicu nalaze se Snjeguljica, Pepeljuga i Bezimena djevojka s plaže kojom se zabunom oženio Sirenin princ. Oslanjajući se na izvorne verzije bajki o Snjeguljici, Trnoružici, Pepeljugi i Maloj Sireni te ostalih bajki braće Grimm i Charlesa Perraulta, predstava kreira bajkoviti svijet u suvremenom okruženju u kojem ništa nije onako kako se čini na prvi pogled…

Kao i u izvornoj bajci Trnoružica se probudila iz stogodišnjeg sna i upoznala svog princa iz bajke. Dvije godine kasnije oni su se zaručili i odlučili vjenčati. Je li to bila ljubav na prvi pogled? Odgovaraju li si oni savršeno kako su nam pričali u bajkama? Otkrijte na Trnoružičinoj djevojačkoj zabavi, koju je za nju organizirala njezina svadbena kuma Pepeljuga.

Kako je Trnoružica prespavala znatan dio 20. i početak 21. stoljeća, tema njezine djevojačke su burne dvadesete, ali bez prohibicije. Kako se Trnoružica nosi s „instalebrity“ svijetom, Bezimena s duhom Male Sirene, Pepeljuga sa životom u izobilju, a Snjeguljica bez sedam patuljaka, te kakve im sve probleme stvaraju njihovi dragi kraljevski muževi, otkriva predstava Gradskog kazališta – Scena „Gorica“; „I živjele su sretno…?“.

Ovakvom dekonstrukcijom bajki propitkuje se koncept sretnog završetka i institucije braka u 21. stoljeću u kojem razvod više nije iznimka nego gotovo postaje pravilo.

Tekst: Nina Horvat
režija: Frana Marija Vranković
kostimi: Katarina Radošević Galić
scena: Marta Crnobrnja
glazba: Ivan Čaće, Luka Ivoš
uloge: Trnoružica: Jelena Hadži Manev; Pepeljuga: Mia Krajcar; Snjeguljica: Doris Pinčić Rogoznica; Bezimena: Selma Mehić

Najnovije vijesti