Samo dva Istrana igrala za hrvatsku nogometnu reprezentaciju

0
Igor Pamić je na EURU 1996 igrao protiv Portugala
Igor Pamić je na EURU 1996 igrao protiv Portugala

Hrvatska nogometna reprezentacija u povijesti se domogla već deset velikih natjecanja. Naši su nogometaši nastupali na svjetskim prvenstvima 1998., 2002., 2006. i 2014. godine, dok su europske nogometne smotre dohvatili 1996., 2004., 2008., 2012. i 2016. godine.

Gledajući kroz povijest, portal Goal.com pokušao je izabrati najbolje hrvatske nogometaše prema regijama. Prednost su imali igrači koji su nastupali na velikim natjecanjima. A onda su tek pokoju poziciju "pokrpali" s nekim igračem te regije koji je bio član reprezentacije, ali nikada na velikoj sceni. Također, najslavnije Međimurce Ladića i Jarnija prikrpali su Slavoniji.

Za Slavoniju su morali posuditi i Matu Neretljaka, igrača rođenog u susjednom Orašju. Ali, i bivšim braničem koji je se u ozbiljnije vode otisnuo preko Osijeka... Dok je u napadu konkurencija takva da je na klupi ostao Goran Vlaović!

I Zagreb ima jedan "mali minus", na lijevom su boku gurnuli Josipa Pivarića, jer drugih opcija - nije bilo. A zahvalni branič Dinama nije bio na velikom natjecanju, zbog ozljede je morao propustiti i Francusku.

Rijeka i Istra također u svojim redovima imaju nekoliko "posuđenih" igrača; Ivan Vargić je Slavonac proslavljen u Rijeci, Manuel Pamić, Anas Sharbini i Ivan Močinić pak nikada bili na velikom natjecanju. Ali, drugih opcija u ovoj priči Goala.com nije imao...

Zanimljivo, daleko najjače na prvi pogled djeluju nam - BiH i dijaspora. Koja ima Prosinečkog, Rakitića, Šimunića, Ćorluku, Živkovića, Kovačića, Petrića, Klasnića, Eduarda..., dok jedan Mario Stanić, Dejan Lovren ili Niko Kovač i nemaju mjesto u prvih 11!

Dalmacija i ovdje djeluje vrlo moćno, ozbiljno i prilično uvjerljivo. S klasama poput Stipe Pletikose, Darija Srne, Slavena Bilića, Zvonimira Bobana, Luke Modrića, Dade Prše, Alena Bokšića..., dok nije bilo mjesta za Igora Štimca!

Sve reprezentacije regija pogledajte na Goal.com

Reprezentacija Istre i Rijeke po izboru portala Goal.com - iz Istre su samo Igor i Manuel Pamić

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa