Boljunčić: Tužna je neinformiranost Grbina i Licula

23
Valter Boljunčić
Valter Boljunčić

“Gospodin Grbin očito nije dobro upućen u projekte i situaciju u Puli, u suprotnom se ne bi osvrtao na projekte i politike našeg grada na takav površan način i potpuno pogrešnim informacijama”, počinje priopćenje Valtera Boljunčića, predsjednika Gradske podružnice IDS-a Pula, upućeno medijima 24. veljače u kojemu se osvrće na kritike SDP-ovog saborskog zastupnika Peđe Grbina i pulskog nezavisnog gradskog vijećnika Mauricija Licula. U nastavku prenosimo priopćenje u cijelosti:

“Gospodin Grbin samo se povremeno bavi problemima Pule i to isključivo u predizbornom razdoblju. Njegova zainteresiranost za grad isključivo je u funkciji konstruiranja negativne kampanje.

Bilo bi sjajno da brigu za Pulu koju gospodin Grbin pokazuje samo u mjesecima prije izbora dokaže putem svog rada u Hrvatskom saboru. Gospodin Grbin u više je navrata glasovao za smanjenje prihoda gradovima i općinama, a u korist državne blagajne. Time je jasno pokazao da mu je Pula, kao i standard njezinih građanki i građana, očito manje bitna od punjenja državnog proračuna ili pak uputa središnjice njegove stranke.

Prozivke gospodina Licula su također neutemeljene i pokazuju jednu sasvim novu razinu politikanstva.  Dat ću vam samo jedan primjer - naime, vijećnik Licul je, u onim rijetkim slučajevima kad se pojavio na sjednicama Gradskog vijeća, sam glasao za projekt Dolcevita, kojeg sada tako gorljivo proziva.

Osim toga, Licul se nije potrudio niti saznati temeljne informacije vezane uz projekte Grada Pule, pa kao i Grbin, iznosi niz potpunih neistina. Krenimo redom:

Izjava gospodina Grbina da Puljani čekaju u redu za upis svog djeteta u vrtiću naprosto nije točna. Činjenica je da je Pula, za razliku od Zagreba u kojemu gospodin Grbin živi i radi, jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj u kojemu ne postoje liste čekanja za upis djeteta u vrtić već je svakom djetetu osiguran smještaj.

U posljednjih nekoliko godina u Puli su okončani temeljni infrastrukturni projekti poput plinofikacije i obalnog kolektora. Drugim riječima, konstantno se radi na podizanju kvaliteta života naših građana.

Projekti poput uređenja Trga kralja Tomislava na Verudi i javnog gradskog bazena su kapitalni projekti kojima se od samog početka pristupilo ozbiljno i racionalno, što Liculu i Grbinu očito smeta.

Pula je jedan od najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj prema svim relevantnim nezavisnim istraživanjima i često je primjer svim ostalim gradovima u Hrvatskoj. To je vrlo lako provjeriti i nevjerojatna je ignorantnost Grbina i Licula koji si nisu dali niti toliko truda.

Javne gradske manifestacije, kojih u Puli ima preko tisuću godišnje, doprinose kulturnom razvoju grada, donose nove sadržaje i postale su mjesto okupljanja brojnih naših sugrađana. Tužno je da bi gospodin Licul sve to ukinuo, isto kao što je dizao ruku protiv ključnih gradskih projekata ili izbjegavao sjednice na kojima se glasovalo o proračunu ili važnim projektima, poput nove škole na Velom Vrhu.

Na kraju, svjesni smo da će se gospodin Licul s partnerima, umjesto da informira građane o svom programu za Pulu, služiti destruktivnim metodama. No, molim ih da se, iz minimuma političke kulture i poštovanja prema građanima Pule, ubuduće služe točnim informacijama”, poručuje na kraju priopćenja Valter Boljunčić. 

Licul: Pulom se mora upravljati tijekom cijelog mandata

Najnovije vijesti