prijedlog 24sata

Ako dugo čekate na pregled, nazovite saborskog zastupnika!

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U Puli, Varaždinu, Gospiću i Sisku, primjerice, uopće ne rade koronografiju, metodu koja se koristi kod dijagnostike i liječenja niza kardiovaskularnih bolesti. Stoga se pacijenti s ovih područja preusmjeravaju u Rijeku ili Zagreb. Upravo u tomu vjerojatno i leži razlog zbog kojeg se u Rijeci na koronografiju čeka čak 139 dana, što je najdulje u Hrvatskoj, piše 24sata u svom tematu o listama čekanja u hrvatskim bolnicama.

Situacija nije blistava niti u splitskoj bolnici, gdje je čekanje na koronografiju 116 dana, a u ostalim bolnicama čekanje se u prosjeku svodi na dva do tri mjeseca. Iznimka je opet OB Dubrovnik, gdje se na ovu važnu dijagnostičku pretragu redovno čeka samo sedam dana. 24sata donosi i telefonske brojeve saborskih zastupnika nadležnih za izborne jedinice s bolnicama, te poručuje građanima da ih zovu da se bore za bolnice bez čekanja.

"Dodatni problem predstavljaju i telefonske linije za naručivanje koje je jako teško dobiti, a nemaju svi pacijenti pristup elektroničkoj pošti za komunikaciju s bolnicom što se osobito odnosi na starije pacijente. Međutim, zastupnici u Saboru primaju plaću da rješavaju probleme građana. Zovite ih da se bore za bolnice bez čekanja. Donosimo listu dijela zastupnika i bolnica koje se nalaze u izbornim jedinicama. Ovo su njihovi službeni telefonski brojevi u Saboru ili stranci. Vaše je pravo da ih zovete," piše 24sata. Od istarskih zastupnika naveli su Tulia Demetliku, Peđu Grbina, Antona Klimana, Borisa Miletića, Silvana Hrelju i Giovannija Sponzu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa