grad sporta

Donirano prijenosno računalo Košarkaškom klubu Umag

0
Računalo je uručio Vili Bassanese (lijevo)
Računalo je uručio Vili Bassanese (lijevo)

Umag, kandidat za Europski grad sporta 2018., mlađim sugrađanima nudi podršku u vidu raznih donacija, od financijske pomoći, sportske opreme, do tehnološke podrške poput prijenosnog računala, kojeg je Grad Umag upravo donirao Košarkaškom klubu Umag.

Prijenosno računalo je predstavnicima Košarkaškog kluba 16. veljače uručio gradonačelnik Umaga Vili Bassanese prilikom posjete jednom od treninga podmlatka ovog umaškog kluba, a cilj je donacije pridonijeti njegovom kvalitetnijem radu. Nakon kombi vozila koje je nedavno donirano Sportskoj zajednici Grada Umaga, ovo je još jedna donacija u nizu u cilju podizanja kvalitete sporta u gradu, a svakako je plan da se s istima nastavit i u budućem periodu.

Košarkaški klub Umag postoji već više od 35 godina. Djelovao je, s povremenim prekidima, pod raznim imenima kao što su „Mladost“, Bujština“ i „Umag“, a natjecao se u raznim sustavima natjecanja. Danas Klub radi isključivo s mlađim kategorijama, što je bio i primarni plan ekipe košarkaških entuzijasta koji danas vode klub. Trenutno klub broji 40 igrača koji se natječu u kategorijama kadeta, predkadeta, dječaka te mini basketa, i to u ligama Košarkaškog saveza Istarske županije.

U siječnju 2017. godine mladi su košarkaši kategorije U12-dječaci sudjelovali na turniru u Austriji, u okviru međunarodnog sistema takmičenja Alpe Adria, u kojem sudjeluju ekipe iz Hrvatske, Austrije i Slovenije. Umaški ambiciozni košarkaši su na ovom turniru osvojili pohvalno 3. mjesto. Gradonačelnik je prilikom posjete zaigrao s mladim košarkašima pokazavši im svoje košarkaško znanje i sportski duh.

Grad Umag je u posljednjih sedam godina općenito postigao zavidne rezultate u popularizaciji sporta kao životnog opredjeljenja te je u ovom periodu znatno podignuta kvaliteta sportsko-pedagoškog rada s mladima. Upravo je iz tog razloga Umag jedini grad u Hrvatskoj i široj regiji koji već godinama ponosno organizira Sajam sporta, festival u kojem sportaši mogu prenijeti sve svoje vrijednosti na građane i međusobnim sportskim iskustvima pomoći si u izgradnji i sportskom napretku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa