NEZAVISNI ZAJEDNO

Sve labinske nezavisne liste na izbore idu zajedno

0
Nezavisni zajedno: Darko Martinović, Silvano Vlačić i Mladen Bastijanić
Nezavisni zajedno: Darko Martinović, Silvano Vlačić i Mladen Bastijanić

Nezavisne liste Mladena Bastijanića, Darka Martinovića i Silvana Vlačića na lokalne će izbore za Gradsko vijeće Labina izaći sa zajedničkom listom naziva Nezavisni zajedno! Nositelj zajedničke liste bit će Silvano Vlačić, čija je lista na prošlim izborima dobila najviše glasova među nezavisnima.

Suradnja je službeno započela današnjim potpisivanjem Izjave o zajedničkom izlasku na izbore u svibnju 2017. godine, koje je simbolično održano u gradskoj vijećnici upravo zbog toga što ovdje Gradsko vijeće donaša odluke važne za budućnost grada.

Naime, kako je kazao Silvano Vlačić u uvodnom izlaganju, težište programa Nezavisni zajedno! usmjereno je na davanju Gradskom vijeću uloge kakvu mu je Zakon namijenio, odnosno da Gradsko vijeće napokon postane mjesto odlučivanja i donašanja odluka svih vijećnika, a ne pukog preglasavanja većine po napucima gradonačelnika.

Darko Martinović je među ostalim podsjetio novinare da kandidacijske liste grupe birača nositelja Silvana Vlačića, Mladena Bastijanića i Darka Martinovića u aktualnom sazivu Gradskog vijeća zajedno imaju 4 vijećnika.

Mladen Bastijanić je potvrdio Vlačićeve riječi da će Nezavisni Zajedno! težište svoje političke kampanje usmjeriti  prema Gradskom vijeću Grada Labina. „Smatramo da Gradsko vijeće Grada Labina do sada nije odigralo onu ulogu i značaj koja mu po zakonu pripada, već je stalno bilo u sjeni gradonačelnika, i to se mora promijeniti. Glavni razlog udruživanja je što su u protekle četiri godine naše tri nezavisne liste  pokazale da imaju vrlo slična stajališta i razmišljanja o tome u kojem pravcu treba ići ovaj grad i na koji ga način treba voditi. Također smatramo da je dobro da se nezavisne liste udruže zajedno i na taj način sačuvaju dobivene glasove birača za sebe, umjesto da kod pojedinačnog nastupa sve viškove glasova preuzme najveća stranka“, istaknuo je Bastijanić.

„Nezavisni Zajedno! smatraju da za Labin nije dobro što su do sada godinama, i gradonačelnik i većina u Gradskom vijeću, dolazili iz iste stranke. Stoga je cilj liste Nezavisni Zajedno! da u budućem sazivu Gradskog vijeća osvoje dovoljno mandata tako da budući gradonačelnik, iz bilo koje opcije bio, nema većinu. Time se u upravljanje gradom uvodi kultura dijaloga i dogovaranja, te uzimanja u obzir stavovi i mišljenje druge strane, što do sada nije bio slučaj“, kazao je Silvano Vlačić, nositelj liste Nezavisni zajedno!

Nezavisni Zajedno! će, istaknuto je na konferenciji, svojim znanjem, iskustvom i radom u budućem Gradskom vijeću uvesti suradnju a ne nametanje, sinergiju ideja i predstavljati jači glas birača, a ne kao do sada, kada se o bitnim stvarima za Labin odlučivalo isključivo u najužem krugu  jednog čovjeka, gradonačelnika.

U tome Nezavisni Zajedno! uz podršku birača, idu na osvajanje dovoljnog broja vijećničkih mjesta, što će učiniti da Gradsko vijeće Grada Labina postane demokratsko i pluralističko i  uspješan korektor rada gradonačelnika, bez obzira iz koje opcije on dolazio. „Zato koristimo ovu priliku i pozivamo sve koji isto razmišljaju da nam se pridruže“, kazao je Vlačić. (Tekst i foto: Nenad Čakić)

Darko Martinović, Silvano Vlačić i Mladen Bastijanić potpisuju izjavu o zajedničkom izlasku na izbore

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa