Mali nogomet: Na kupu u Novigradu dvadesetak ekipa

0
Pobjednici 2017 El Stil
Pobjednici 2017 El Stil

U sportskoj dvorani u Novigradu 11. veljače odigrana je završnica najkvalitetnijeg veteranskog turnira u malom nogometu na istarskom poluotoku, Veteran's Cup Novigrad. Na turniru je sudjelovalo 23 momčadi koje su razigravale po grupama kako bi oformile parove osmine završnice. Na kraju su zadnji dan i poluzavršnicu turnira izborile momčadi El-Stil Cabahia, Stella club Šijana i Pizzeria Jupiter iz Pule te momčad IPA Istra.

Prvi par poluzavršnice bio je Pizzeria Jupiter i Stella club Šijana, momčadi iz Pule koje su odigrale brojne međusobne utakmice i čiji se igrači jako dobro poznaju. Iako su igrači Jupitera imali terensku inicijativu i pleli mrežu oko gola Šijane, mlađi i brži igrači Stella cluba su opasno prijetili iz kontri te su upravo na taj način zabili gol preko Rudića i držali tu prednost sve do pred sam kraj. Tada je momčad Pizzerije Jupiter izborila slobodan udarac bez živog zida kao posljedica akumuliranih prekršaja i to sa 6,5 m od gola. Udarac je izveo Fatos Hoxha, ali mu je golman Stella cluba Šijana, Muhić, koji je prethodno i učinio prekršaj, fantastično obranio, a nedugo potom je Rudić iz kontre zabio za 2-0 i potvrdio prolazak Šijanaca u borbu za prvo mjesto.

Drugi susret poluzavršnice odigrale su ekipe El-Stil Cabahia i iznenađenje turnira, momčad sastavljena od policajaca iz Slovenije i Hrvatske, IPA Istra. IPA-ovci su čvrstom obranom i odličnim obranama jednog od najboljih golmana turnira, Vujice, dugo odolijevali boljim Puljanima koji su na kraju ipak iskazali svoju vrijednost i pobijedili s 3-1.

U borbi za 3. mjesto sastali su se IPA Istra i Pizzeria Jupiter s bazom igrača futsal momčadi Potpićna koji su slovili kao izraziti favoriti. Policajci su istim receptom, odnosno fenomenalnim obranama Vujice, čvrstom obranom i brzim kontrama držali rezultat u neizvjesnosti, ali je kvaliteta prekaljenih majstora malog nogometa ipak došla do izražaja i na kraju je momčad Pizzerije Jupiter osvojila 3. mjesto.

U susretu za prvo mjesto sastale su se momčadi Stella club Šijana i El-Stil Cabahia iz Pule. Očekivala se čvrsta i neizvjesna utakmica jer se igrači obje momčadi odlično poznaju i odigrali su dosta utakmica jedni protiv drugih. Nažalost, neizvjesnosti nije bilo jer su El Stilovci vrlo brzo zabili nekoliko golova i jednostavno prisilili momčad Šijane na predaju pa je u trenucima izgledalo da se momci iz El Stila šeću terenom, a da Šijanci imaju utege na nogama. Utakmica je završila pobjedom El Stil Cabahije od 9-1 uz odličnu igru Marinka Fedotova koji je doslovce letio terenom, zabio 3 gola, imao još nekoliko prilika, namještao suigračima prilike i odigrao jednu od najupečatljivijih rola na ovom turniru.

El Stil Cabahia je potpuno zasluženo osvojila ovaj turnir jer su redom pobjeđivali najjače momčadi. U četvrtfinalu su odigrali reprizu prošlogodišnjeg finala protiv Vitaleve Elektrometala iz Poreča u koju su Puljani ušli odlučni da isprave gorak okus. Tada su, naime, vodili s 2-0 nekoliko minuta prije kraja, ali su Porečani okrenuli na 2-3 i osvojili turnir. Ove su godine Puljani odigrali puno pametnije i bolje, te su uz malu dozu sreće, odnosno neobjašnjivom greškom golmana prilikom jednog udarca s dvadesetak metara te autogolom, zasluženo pobijedili s 4-2. Nakon toga su pobijedlil Pizzeriju Jupiter i Stella club Šijanu te proslavili svoju pobjedu pjesmom i zagrljajem.

Za momčad El Stil Cabahije igrali su: Robert Lisjak, Pero Plavšić, Ante Rašić, Dragan Tomić, Dalibor Božac, Aleksandar Cvitanović, Džoni Vukmir, Ivan Lajtman, Marino Brgić i Marinko Fedotov. U pauzi između utakmica organizatori turnira organizirali su izvlačenje bogatih nagrada za posjetitelje čime su i oni bili nagrađeni za svoje bodrenje, a Novigradski ribari i vinari odigrali su revijalnu utakmicu i, nadam se, započeli jednu lijepu tradiciju.

Koliko je momčad El Stil Cabahije bila dominantna ove godine govori i to da su u svojim redovima imali najboljeg golmana  i najboljeg igrača turnira, a to su Robert Lisjak i Dalibor Božac, dok se među njih uspio umiješati Aldo Vodopija iz Šijane kao najbolji strijelac s 12 golova. Moramo spomenuti i odlične suce Gorana Krnetu i Mileta Terzića koji su držali ujednačeni kriterij i imali izuzetno težak zadatak da objasne veteranima kako su oni zaduženi za suđenje te da su sitne greškice u tako napetim utakmicama punih pritisaka od strane svih igrača i voditelja momčadi samo slučajne i kao takve sastavni dio svake utakmice.

Posebna zahvalnost ide našim sponzorima; Luxottica jugoistočna Europa, Aminess Hotels & Campsites​,Hotel Makin i Pekara Stela svi iz Novigrada te TZ grada Novigrada. Nakon što su se pogasila svjetla na borilištu u dvoranskom kafiću je počela fešta koju su vodili ribari i vinari koji su svojim proizvodima zadovoljili svoja i nepca posjetitelja, a kasnije su im se pridružili i igrači momčadi koje su igrale završnicu te su nogometni i drugi razgovori potrajali do duboko u noć.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa