HDZ Istre: Cimos spašen odlukom Vlade RH

0
Jurica Šiljeg: Istra jest turistička regija, no ne bave se svi turizmom (foto: K. Stepčić Reisman/D. Knežević)
Jurica Šiljeg: Istra jest turistička regija, no ne bave se svi turizmom (foto: K. Stepčić Reisman/D. Knežević)

Nakon dugih pregovora, ustrajavanja na dogovoru i postizanju konsenzusa, Vlada RH riješila je problem koji se vukao 25 godina i dovodio u pitanje egzistenciju više od 1000 kućanstava u Istri, navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik ŽO HDZ-a Istarske županije Jurica Šiljeg. Odlukom Vlade od 2. veljače spašeno je više od 1.000 radnih mjesta u Istri, tj. Buzetu, Roču i Labinu. Vlada predvođena premijerom Plenkovićem i resornim ministrom Goranom Marićem donijela je na 19. Sjednici Odluku o načinu podmirivanja potraživanja od trgovačkog društva Cimos d.d. Slovenija.

Prema odluci, DUTB - Društvo za upravljanje imovinom banaka Republike Slovenije, je u roku od 15 dana od sklapanja ugovora na račun proračuna RH dužno uplatiti sedam milijuna eura. Nadalje, investitor se ugovorom obvezuje zadržati postojeća radna mjesta i proizvodnju u Hrvatskoj. HDZ Istarske županije, predvođen Juricom Šiljegom, višekratno je inicirao rješavanje problema Cimosa, kao prioritetnog pitanja za naše sugrađane.

„Istra jest turistička regija, no ne bave se svi turizmom, velik broj naših ljudi zaposlen je u drugim granama gospodarstva, gdje su zaposleni 12 mjeseci u godini, što im omogućava stalna primanja“, naglasio je Šiljeg.

Predsjednica G.O. HDZ Buzet, Mirta Ćaleta i predsjednik G.O. HDZ Labin Nenad Boršić, direktno su upoznati s ovom problematikom te su ministru Mariću prezentirali situaciju oko Cimosa i važnost zadržavanja svakog radnog mjesta u Buzetu i Labinu.

"Iako si mnogi nakon današnje odluke Vlade preuzimaju zasluge, činjenica je da je upravo ova Vlada potegnula ozbiljne poteze i riješila problem Cimosa. Za HDZ Istre važno je samo jedno – spašen je velik broj radnih mjesta, velik broj obitelji koje svoj kruh zarađuju upravo u Cimosu, od danas može mirnije spavati. Upravo je to smisao našeg djelovanja -  bolji život naših sugrađana, zadržavanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta", navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik ŽO HDZ-a Istarske županije Jurica Šiljeg.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa