Župan Flego:

Nakon 20 godina duge bitke uspješno smo riješili problem Cimosa!

0
Siniša Žulić, Valter Flego i Boris Miletić
Siniša Žulić, Valter Flego i Boris Miletić

„Ponosan sam i sretan što danas mogu reći da smo nakon 20 godina duge bitke uspješno riješili problem Cimosa! Od danas Cimos više neće biti sinonim za neizvjesnost za što sam se osobno zalagao cijelo ovo vrijeme“, naglasio je istarski župan Valter Flego na izvanrednoj konferenciji za novinare održanoj 2. veljače u sjedištu Istarske županije u Puli. Naime, povod sazivanja konferencije je bila Odluka o načinu podmirivanja potraživanja od trgovačkog društva CIMOS d.d. Slovenija, usvojena jutros na sjednici Vlade RH. Prema riječima župana Flega donesena Odluka konkretno znači da je u Istri spašeno gotovo 1100 radnih mjesta i da se proizvodnja Cimosa nastavlja u Hrvatskoj.

Župan Flego ujedno se zahvalio svima koji su bili uključeni i koji su pomogli u ovom dugom i mučnom procesu sa sretnim završetkom, a to su u prvom redu saborski zastupnici Boris Miletić i Tulio Demetlika i gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić. „Želim se ovdje zahvaliti i hrvatskoj Vladi koja nas je saslušala, koja nas je čula i u konačnici pristala povući najvažniji potez. Posebno razumijevanje pokazali su ministar Goran Marić i premijer Andrej Plenković s kojima smo održali niz sastanaka i koji su na kraju pristali donijeti odluku koja za mnoge  naše ljude doslovno znači život“, dodao je istarski župan.

Cimos je, smatra župan Flego, od neizmjernog značaja za Buzeštinu i Labinštinu, a posredno i za cijelu Istre. „Ovom odlukom se, stoga, otvaraju nove perspektive za cijeli ovaj kraj. Pred tvornicom nastupa jedno novo razdoblje koje će omogućiti daljnje investicije, a samim time i njezin rast i razvoj. Tvornica Cimos, sa svojim pogonima u Buzetu, Labinu i Roču, važan je faktor za istarsko gospodarstvo, te joj želim puno poslovnih postignuća unutar nove grupacije“, zaključio je istarski župan Valter Flego. Konferenciji su prisustvovali i saborski zastupnik Boris Miletić te gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić. Zastupnik Miletić naglasio je kako se radi o zdravorazumskoj odluci koja je dobra ne samo za Labin, Buzet i Istru, već i cijelu Hrvatsku.

„Osjećam zadovoljstvo što se, nakon cijelog niza pregovora, pronašlo rješenje prvenstveno za ljude koji rade u Cimosu, ali i one izvan koji su povezani s njegovim poslovanjem, kazao je zastupnik dodajući kako možemo biti ponosni što u Istri imamo tvornicu koja proizvodi visoko sofisticirane proizvode za automobilsku industriju. Gradonačelnik Žulić, pak, smatra kako je privatizacija Cimosa nužna za njegov opstanak. Prema njegovim riječima, u ovoj se godini očekuje novih poslova vrijednih oko 70 milijuna eura, a 2018. godine i nova radna mjesta što će omogućiti da Cimos bude jedan od lidera gospodarskog razvoja Istre.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa