Mauricio Licul SDP-ov kandidat za gradonačelnika Pule

0
Mauricio Licul (foto: Facebook)
Mauricio Licul (foto: Facebook)

Na konferenciji za novinare 31. siječnja, kojoj su prisustvovali SDP-ov saborski zastupnik i potpredsjednik SDPH Peđa Grbin, predsjednik HSU-a i saborski zastupnik Silvano Hrelja, predsjednik ŽO SDP-a Istarske županije Vili Bassanese,  predsjednik  pulskog SDP-a Danijel Ferić i Mauricio Licul, predstavljen je kandidat za gradonačelnika Grada Pule. Predsjednik pulskog SDP-a Danijel Ferić otvorio je tiskovnu konferenciju predstavljajući Mauricia Licula kao kandidata za gradonačelnika Grada Pule na lokalnim izborima 2017. godine. Ferić je naglasio kako je je Mauricio Licul idealan kandidat koji  može donijeti pozitivne promjene u Gradu Puli.

Vili Bassanese, predsjednik ŽO SDP –a Istarske županije, nadovezao se na Ferića i istaknuo kako su raznolikost, kvaliteta i izvrsnost pojedinca atributi kojima se postiže jednakost za sve, a Licul ima iste, te time SDP Istre daje punu podršku Mauriciu Liculu za kandidata za gradonačelnika Grada Pule. „Ponosan sam što smo stvorili jednu rastuću inicijativu da stvorimo sinergiju i da se okupimo oko nestranačkog kandidata, koji se već 8 godina „kali“ u Gradskom vijeću Grada Pule. Imamo kandidata koji je spreman djelovati pozitivno i mudro s ciljem razvoja Grada Pule.“, rekao je Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a i saborski zastupnik dajući podršku Liculu.

Peđa Grbin, potpredsjednik SDPH i saborski zastupnik pozvao je građane da izaberu Licula za Gradonačelnika ako smatraju da je Pula u lošem stanju, ako im je neugodno dok se šeću Giardinima gledajući oronule fasade, ako ih „bole križa“ dok se voze neuglednom 43. istarskom divizijom, ako im je dosta toga da se u gradskoj upravi i gradskim poduzećima možeš zaposliti samo sa stranačkom iskaznicom. Kao alternativu tomu nudimo čovjeka koji već 8 godina upozorava na sve te probleme, rekao je zaključno Grbin.

Peđa Grbin, Vili Bassanese, Mauricio Licul, Silvano Hrelja i Daniel Ferić

U nastavku tiskovne konferencije, Mauricio Licul, zahvalio se SDP-u i HSU-u na podršci, ali i svim ostalima koji će im se pridružiti. Licul je istaknuo kako je njegov motiv za kandidaturu vizija Pule po mjeri svakog građana, a ne određenih političkih elita koje zapravo to i nisu. Nažalost, predugo Pula živi u učmaloj i apatičnoj atmosferi što ide na ruku samo i isključivo aktualnoj gradskoj vlasti, rekao je. No promjene su moguće! A snažan i ujedinjen oporbeni blok trenutno vidim kao jedini način za to. Želim voditi grad kakvog želi svaki Puljanin odnosno Puležan. Pokazat ću da je moguće istovremeno biti vođa i delegirati, ali u isto vrijeme biti i timski igrač, a ne provoditi prikrivenu diktaturu umotanu u preskupi PR koji se plaća isključivo novcem svih građana Pule, rekao je Licul.

Osvrnuvši se na sadašnje stanje u Puli, Licul kaže kako se može puno bolje: „djeca, od vrtićke dobi pa na dalje, radnička klasa, akademski građani oni koji su nas najviše zadužili, Puljani treće životne dobi, mogu i moraju živjeti život dostojan čovjeka. Na tome ću zdušno raditi, ambiciozno i snažno kao što sam sve minule godine to činio za  govornicom u Gradskom vijeću Grada Pule. Vjerujem u ovaj grad ali i u potencijal građana kao i u i sve resurse koji još uvijek nisu prodani u bescjenje. Želim čuti i uvažiti ideje građana zbog kojih sam ovdje kao što sam to i do sada činio.“ Zaključno, Licul je naglasio kako ne želi voditi zatvorenu politiku pod krinkom tolerancije i suživota već želi da Puljani žive u gradu kakvog zaslužuju, a ne u kakvom ih je netko uvjerio da zaslužuju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa