skupština hns-a

Liović: Omogućiti građanima dostojan život

0
Izvještajna skupština istarskog HNS-a
Izvještajna skupština istarskog HNS-a

U porečkom Domu obrtnika održana je izvještajna skupština Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke Istarske županije na kojoj je, pored županijskog vodstva stranke, gostiju iz regionalnog saveza HNS-a, prisustvovalo stotinjak članova istarskog HNS-a. Pored rekapitulacije rada županijske organizacije tijekom protekle godine, dnevnim redom skupštine dominirale su točke usmjerene na planove i ciljeve u 2017., a poglavito priprema i strategija županijske organizacije HNS-a za nadolazeće lokalne izbore.

U svome pozdravnom govoru tajnica Istarsko – primorsko-goranskog – ličko-senjskog regionalnog saveza HNS-a, Barbara Konestabo istaknula je slijedeće: „HNS Istre baštinjenjem liberalnih vrijednosti daje snažan obol radu regionalnog saveza HNS-a. Veseli me kontinuirani rast HNS-ove organizacije u Istri, a što dokazuje da građani prepoznaju program, rad i ciljeve istarskog HNS-a “.

Svoje su viđenje i strategije za lokalne izbore također predstavili i predsjednici podružnica HNS-a Istarske županije, istaknuvši kako će podružnice nastaviti sa provođenjem projekata i akcija koje imaju za cilj poboljšati život u istarskim gradovima i općinama.

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Istre, Zvonko Liović u prepunoj dvorani porečkog Obrtničkog doma, uz rekapitulaciju dosadašnjeg rada i rezultata istarskog HNS-a tijekom protekle godine, osvrnuo se i na očekivanja u ovoj izbornoj godini:

„Osnivanje novih podružnica, učlanjenje građana u HNS, posebice mladih, te vodstvo podružnica u gradovima i općinama daju nam za pravo da razmišljamo o snažnijoj participaciji na političkoj karti Istre. Najbolji način pripreme za lokalne izbore je kontinuiran rad i prisustvo na terenu, među našim građanima. Bez obzira na strategiju i pristup koji će HNS-ova organizacija u Istri izbrati za nadolazeće izbore, cilj ostaje isti kao i do sada - olakšati život našim sugrađanima, omogućiti im dostojan život i što je izrazito važno, snažnije uključiti građane u političke procese, a što posebno dolazi do izražaja kada je riječ o provedbi lokalnih politika“.

Najnovije vijesti