vlasnici na mukama

Verica i Dragan iz Ližnjana imaju tarantulu, guštera i papigu

0
Dragan Jovanović i supruga Verica iz Ližnjana (foto: RTL)
Dragan Jovanović i supruga Verica iz Ližnjana (foto: RTL)

Besposlen pop i jariće krsti, a besposlena država izmišlja apsurdne zakone koji nemaju veze s realnošću. Takav je prijedlog Zakona o zaštiti životinja iz kojeg proizlazi da strane životinjske vrste više ne mogu biti prodavane kao kućni ljubimci u Hrvatskoj niti ih smiju držati građani, piše 24sata.

Oni koji ih već imaju mogu ih držati samo dok ne uginu, ali svaku od njih moraju prijaviti veterinarima. Strane životinjske vrste su inače i hrčci, zamorci, akvarijske ribice, kanarinci i papigice, koje su veoma rasprostranjene kao kućni ljubimci. Da ne govorimo o paucima, gušterima, zmijama, kornjačama, koje mnogi drže u svojim domovima, donosi 24sata.

Verica Jovanović i njezin suprug Dragan iz Ližnjana u Istri imaju kućne ljubimce tarantulu, guštera i papigu tigricu. - Mislim da nije u redu za zlatne ribice i te manje životinje zahtijevati takvu proceduru. Čak bi za tarantule ili zmije možda i bilo zgodno, s obzirom na to da ja poznajem nekolicinu ljudi koji prodaju svašta pod netočnim nazivima. Sve to je malo ‘tlaka’ za vlasnike, ali se isplati - kaže Verica za 24sata.

Rico Žarko Tomašević (65) vlasnik je mužjaka i ženke majmuna marmoseta, sićušne životinje iz Brazila, visoke samo 20 centimetara i teške 240 grama. - Ja ne prodajem ni kupujem kućne ljubimce, ja ih već imam, pa me taj zakon ne dira. Malo mi je to sve čudno jer onda ni psi nisu autohtone domaće sorte, izuzev, recimo, istarskoga goniča ili hrvatskog ovčara. Ali ako mora tako biti, neka bude - rekao je Rico te dodao da je za nabavku majmunčića morao u Ministarstvo zaštita okoliša donijeti papire da su kupljeni u uzgoju u Europskoj uniji i da su cijepljeni svim potrebnim cjepivima, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa