Tako je pjevao Đoser: Umjesto bombe, mogli ste pronaći lijek

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Pjevač jednog od najvažnijih ex-yu rock bendova umro je u 37. godini od posljedica raka limfnih žlijezda. S bolešću se borio dok je 'prašio' na koncertima Atomskog skloništa. Ja sam ti već rekao da želim reći istinu o sebi. Nešto me tjera da moram progovoriti. Danima me kljukaju injekcijama. Sva sreća da ima ljudi koji me razumiju. Noćas nisam oka sklopio, ali ja moram živjeti! Ima onih koji misle da foliram, Kad bi samo znali što sam sve proživio..., rekao je pjevač legendarnog Atomskog skloništa, Sergio Blažić Đoser novinaru Armandu Černjulu 3. rujna 1985. godine, piše 24sata.

Pjevač Atomskog skloništa umro je u pulskoj bolnici 18. siječnja 1987. godine. S Hodgkinovom bolešću, odnosom rakom limfnih žlijezda borio se 16 godina. Pokopan je dva dana kasnije, a ispratilo ga je više od 4000 ljudi. Unatoč njegovoj želji da mu na sprovodu sviraju rockeri, ispraćen je uz zvukove limene glazbe.

Preminuli tekstopisac Boško Obradović koji je od samog početka surađivao s Atomskim skloništem, 1978. godine napisao je za njih pjesmu 'Saznao sam dijagnozu'. U njoj, Đoser pjeva o modernom društvu koje je izumilo atomsku, hidrogensku i neutronsku bombu, ali ne i lijek protiv raka. Boško nikada nije otkrio je li pjesmu posvetio upravo pjevaču koji je za svoju dijagnozu saznao 1971. godine. - Umjesto atomske bombe/ mogli ste pronaći lijek/ da proživim svoj vijek./ I dok pjevam o ljudima/ napustila me sreća/ u cvatu civilizacije dvadesetog stoljeća - stihovi su znakovite pjesme, donosi 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa