odbačeni psi

Policija: Netko u veterinarskoj ambulanti nije postupio po propisima

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U svezi pronalaska strvina pasa uz cestu Vodnjan-Fažana, pulska je policija u suradnji s veterinarskom inspekcijom utvrdila da su neki od vlasnika pronađenih pasa, pse predali jednoj veterinarskoj ambulanti s područja Policijske postaje Pula radi pružanja odgovarajućeg tretmana te da jedan od djelatnika veterinarske ambulante nije postupao sukladno propisima o zbrinjavanju animalnog otpada.

S tim u vezi, dosad provedenim izvidima, utvrđeno je da nema elemenata kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja. Policijski službenici nastavljaju provoditi izvide u suradnji s veterinarskom inspekcijom radi utvrđivanja elemenata nekog drugog oblika protupravnog ponašanja te će o svemu obavijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Budući da još uvijek nije utvrđen identitet svih vlasnika pronađenih pasa, a s obzirom na činjenicu da je utvrđeno da su svi psi bili u tretmanu u istoj veterinarskoj ambulanti, Policija poziva vlasnike pasa koji su u posljednje vrijeme predali svoje životinje veterinarskoj ambulanti da se jave u Policijsku postaju Pula.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa