ivan jagustin

Hrabri Vodnjanac: S karcinomom i amputiranom rukom trči maratone

0
Ivan Jagustin (foto: 24sata)
Ivan Jagustin (foto: 24sata)

Umirovljeni hrvatski branitelj Ivan Jagustin (54) iz Vodnjana, unatoč teškoj bolesti zbog koje mu je amputirana ruka, trči maratone i ne predaje se. Maratone trči 35 godina, a iako mu je prije pet godina dijagnosticiran rak kostiju, nije odustao od trčanja, piše 24sata.

- Najduži maraton koji sam trčao je bio dug 70 kilometara, i to Zagreb - Čazma. To sam pretrčao za pet sati. Rekreativac sam koji obožava trčati i trčanje mi ulijeva nadu u život - rekao je Jagustin. Iza njega je 80 velikih i 50 manjih maratona.

- Iako nemam ruku i dio torza, nema predaje. Ruku sam izgubio prije četiri godine, a karcinom mi se sad proširio na pluća i bubrege. Ne razmišljam o bolesti, ne želim. Borim se te idem dalje zahvaljujući jakoj vjeri u Boga, vjeri u sebe i ljude koji mi pružaju podršku da ne posustanem. Moj život je u Božjim rukama, a sve što radim, osim za sebe, radim za druge - rekao je Ivan.

Trenutačno pije kemoterapiju u tabletama, pa je, kaže, zbog njih posijedio. Kaže kako je, doznavši da je dobitnik nagrade Ponos Hrvatske, dobio dodatnu motivaciju da nastavi istim putem, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa