borilačke vještine

Brojni Puljani nose prezime prsate Havajke!

0
Rachael Ostovich Berdon u prvom planu (foto: Facebook)
Rachael Ostovich Berdon u prvom planu (foto: Facebook)

Jedna od najatraktivnijih borkinja Mixed Martial Artsa je Rachael Ostovich Berdon iz Sjedinjenih Američkih Država. "Postoje barem dva razloga zašto je ona u centru pažnje. Rachael (25) stiže s Havaja što znači da se bori pod američkom zastavom, a osim izgleda, ima i zanimljivo prezime zbog kojeg smo zaključili kako vjerojatno ima balkanske korijene", piše 24sata.

Bori se u Invicti, organizaciji pod okriljem UFC-a (Ultimate Fighting Championship) koja promovira ženske borbe. Zasad bilježi tri pobjede i tri poraza, a posljednji se put borila proteklog vikenda kad je doživjela težak poraz, piše 24sata. Kako atraktivnu Rachael proglašavaju naše gore listom, provjerili smo ima li možda istarske korijene.

Prema internetskim stranicama Acta Croatica, prezime Ostović dosta je često u Puli. Ostovića u Hrvatskoj ima oko 400, i to 75 u Zagrebu, 60 u Puli, 55 u Otočcu, 20 u Osijeku te 20 u Ličkom Lešću. Prema istom sajtu, Ostovići su Hrvati, najvećim dijelom iz Otočca. U prošlom stoljeću relativno najviše hrvatskih stanovnika s ovim prezimenom rođeno je u gradovima Otočcu i Zagrebu.

U Derolovima u Podrinju, BiH gotovo svaki stanovnik prezivao se Ostović, piše taj sajt. Telefonski imenik Hrvatskog telekoma u Puli pronalazi samo 14 pretplatnika s tim prezimenom, u Labinu jednog, a u Rovinju, Poreču, Umagu, Pazinu i Buzetu - niti jednog. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa