Marko Ravnić kandidat IDS-a za načelnika Općine Ližnjan

8
Marko Ravnić
Marko Ravnić

Aktualni načelnik Općine Ližnjan Marko Ravnić i donačelnik Matija Maurović kandidati su IDS-a na predstojećim lokalnim izborima za načelnika i donačelnika Općine Ližnjan, jednoglasno je odlučeno na nedavno održanoj sjednici Predsjedništva IDS-a Ližnjana na kojoj su sudjelovali i općinski vijećnici IDS-a. Tom prigodom, predsjednik IDS-a Ližnjan Saša Škrinjar je istaknuo:

- Prije nešto manje od godine dana, 30-godišnji magistar prava Marko Ravnić i inženjer Matija Maurović nadmoćno su pobijedili na prijevremenim izborima te svim mještankama i mještanima obećali da će svakodnevno raditi na oporavku i razvoju Općine Ližnjan. Vjerujem da su pomaci svima vidljivi i da naša općina iz dana u dan postaje sve bolje i ljepše mjesto za život. - S velikim zadovoljstvom danas mogu izjaviti da su Ravnić i Maurović ispunili svoje obećanje te da su praktički u potpunosti realizirali program s kojim smo izašli pred mještane.

- Poboljšana je suradnja s lokalnim zajednicama i udrugama, adaptirano je više objekata u vlasništvu Općine, riješen je problem butige u Valturi, sanirana je odvodnja oborinskih voda u Muntiću, uređene su brojne biciklističke staze i makadamski putovi, izrađeno je 200 metara vodovodne mreže u Šišanu, uređeno je dječje igralište i boćalište u Valturi, sanirana su i uređena dječja igrališta u Ližnjanu i Šišanu, a na području općine postavljene su sprave za vježbanje na otvorenom, naveo je Škrinjar samo dio ispunjenih točaka programa istaknuvši da se Općina konačno okrenula korištenju EU fondova, što prije nije bio slučaj.

- Drago mi je što se Općina sada vodi načelom otvorenosti i političke odgovornosti, to je uostalom i najbolja europska praksa. Tako su si načelnik i donačelnik značajno sami smanjili iznos plaće, kao i brojne troškove općine,  a taj iznos usmjerili za potrebe socijalne skrbi naših mještana. Kandidat IDS-a za načelnika Marko Ravnić zahvalio je svima koji su vjerovali u njega i njegov tim istaknuvši da je „uložio maksimalan trud i dao sve od sebe da u razdoblju od preuzimanja općinske uprave do danas ispunimo gotovo sve točke zacrtanog programa te ćemo ustrajno nastaviti u tom smjeru“.

- Iznimno mi je drago što smo svi zajedno pokazali veliko zajedništvo! Mještanima smo ponudili konkretne i provedive projekte, a u naš program uključili smo brojne zahtjeve naših mještana. U manje od godinu dana pokrenuli smo razvoj naše općine, stali smo na kraj podjelama i sav svoj rad i trud usmjerili k oporavku Općine, kazao je Ravnić zahvalivši „svima koji su svojim idejama, savjetima i primjedbama pridonijeli oporavku Općine Ližnjan“. - U kratkom smo periodu učinili vidljive pomake u našoj Općini. A nastavimo li ovim tempom, zajedno možemo našu Općinu učiniti jednom od bogatijih i razvijenijih općina Istre, jer ona za to ima sve potencijale, zaključio je kandidat IDS-a na predstojećim lokalnim izborima za načelnika Općine Ližnjan Marko Ravnić.

Najnovije vijesti