Župan Flego i gradonačelnik Miletić čestitali pravoslavni Božić

0
Predstavnici Grada Pule s parohom Petkovićem
Predstavnici Grada Pule s parohom Petkovićem

Istarski župan Valter Flego uputio je čestitku parohu pulsko-perojskom protojereju Goranu Petkoviću i svim žiteljima Istarske županije koji Božić slave po Julijanskom kalendaru. Tekst čestitke prenosimo u cijelosti:

„Poštovani, u povodu blagdana Božića, Vama  i svim vjernicima koji slave ovaj blagdan prema Julijanskom kalendaru, u ime Istarske županije i svoje osobno upućujem iskrene i srdačne čestitke, uz želju da nadolazeće blagdane provedete u obiteljskom zajedništvu, veselju, blagostanju i miru. Neka nam 2017. godina bude nadahnuće za nastavak uspješne dosadašnje suradnje te promicanje društva utemeljenog na solidarnosti, prijateljstvu i međusobnom razumijevanju. Mir Božji, Hristos se rodi!“

Povodom pravoslavnog Božića i gradonačelnik Pule Boris Miletić uputio je blagdansku čestitku parohu pulsko - perojskom, protojereju Goranu Petkoviću i svim sugrađanima koji slave Božić prema julijanskom kalendaru. U čestitci gradonačelnika Miletića stoji: „Vama i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti želim sretan i blagoslovljen Božić. Neka blagdan Isusova rođenja unese radost, mir i blagostanje u Vaše domove te bude poticaj za zajedništvo i međusobno poštivanje, vrijednosti koje u našem gradu svakodnevno zajedno živimo. U ime Grada Pule i svoje osobno čestitam blagdan Kristova rođenja.  Mir Božji, Hristos se rodi!“

Prijem za paroha Petkovića

Gradonačelnik Miletić, njegov zamjenik Fabrizio Radin te predsjednik Gradskog vijeća Pule Robert Cvek povodom proslave pravoslavnog Božića upriličili su prijem za paroha pulsko-perojskog protojereja Gorana Petkovića i predstavnike vijeća srpske, crnogorske i makedonske nacionalne manjine Grada Pule.

Čestitke svim sugrađanima koji slave Božić prema julijanskom kalendaru ovom je prigodom uputio gradonačelnik Pule koji je ujedno izrazio zadovoljstvo današnjim susretom i dosadašnjom dobrom uzajamnom suradnjom. „Velika vrijednost našega grada ogleda se u bogatstvu različitosti koju živimo te u otvorenosti ka suživotu manjinskih zajednica“ istaknuo je Miletić. Na riječi gradonačelnika Pule nadovezao se Robert Cvek koji je upravo to zajedništvo istaknuo kao vrlo vrijednu i značajnu sponu zbog koje je Pula tako posebna i prepoznatljiva. „Jedino uz ovakvo zajedništvo Pula će ostati svijetli primjer suživota i multikulturalnosti u svijetu“ naglasio je Cvek.

„Uloga svih nas je da baštinimo različitosti i prenosimo ih na sljedeće generacije kako bismo održali tolerantno društvo u kojemu se svi osjećaju kao dio jedno te iste cjeline“, kazao je Radin nadodavši kako je ljepota vjere ta što ujedinjuje narode.

Paroh protojerej Petković, uz zahvale na dobroj suradnji parohije i Grada Pule, poručio je kako je cilj svake religije njegovati istinske ljudske vrijednosti poput međusobnog razumijevanja, tolerancije, mira i zajedništva.

Na prijemu se razgovaralo o temama koje se tiču nacionalnih manjina koje djeluju i žive na području grada Pule. Zadovoljni kvalitetnom dugogodišnjom suradnjom zahvalu na podršci uputili su predsjednik Vijeća srpske nacionale manjine IŽ Milan Rašula, predsjednik Vijeća srpske nacionale manjine Pule Miloš Bajić, Rade Janković ispred Koordinacije Srba Istra, predsjednik vijeća crnogorske nacionale manjine Pule Mirko Vučinić, predsjednica Zajednice crnogoraca i prijatelja Istarske županije Rožman Branka te predsjednici Vijeća makedonske nacionalne manjine Pule i Istarske županije Orce Stojkoski i Zoran Petrovski.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa