Brazilski duo Patrick Blancos & Fafao u Florinu

0
Patrick Blancos & Fofao (foto: YouTube)
Patrick Blancos & Fofao (foto: YouTube)

U subotu u 21.30 u jazz baru Florin nastupa duo iz Brazila Patrick Blancos & Fofao, poznati brazilski glazbenici koji već godinama sviraju zajedno. Obojica su ostvarili samostalne karijere, a zajedno uživaju u izvedbama bluesa, folka jazza i brazilske glazbe. Patrick je odrastao u malom brazilskom gradu Jardimu, a 2006. otišao je u Belo Horizonte gdje je diplomirao gitaru na Pro music schooll.

Na njega su najviše utjecale brazilska, pop i jazz glazba te glazbenici kao što su Amos Lee, Jamie Cullum, Djavan i Tom Jobim. Gustavo je odrastao u Belo Horizonteu. Gitaru je počeo svirati još kao dijete, a 2011. upisao je glazbenu akademiju. Djeluje pod utjecajem bluesa, folka, countryja, a na njega su najviše utjecali Andy McKee, Tommy Emmanuel i Eric Clapton. Autor je mnogobrojnih instrumentalnih skladbi.

Također u sklopu jazz večeri u Jazz Baru Fiorin, sutra će nastupiti Fiorin Jazz Quartet u  sastavu Alen Spada na gitari, Leon Brenko na klavijaturi, Nenad Mirt na kontrabasu i Dušan Kranjc na bubnjevima. Početak je u 21:30. Ulaz za sve posjetitelje je slobodan.

Najnovije vijesti