Kozmo prodan, istarske prodavaonice postaju Müllerove?

0
Kozmo je u Istri poslovao u Umagu, Novigradu, Rovinju, Puli, Labinu i Pazinu
Kozmo je u Istri poslovao u Umagu, Novigradu, Rovinju, Puli, Labinu i Pazinu

Müller trgovina Zagreb i Konzum potpisali su ugovor prema kojem će Müller preuzeti trgovačko poslovanje drogerijskom robom koje je Konzum obavljao u specijaliziranim prodavaonicama pod brendom Kozmo, izvijestili su 3. siječnja iz Konzuma. Što će to značiti za istarske prodavaonice Kozma ostaje da se vidi, ali vjerojatno tamo gdje nema dovoljno prometa prijeti zatvaranje.

Kozmo ima poslovnice u Umagu, Novigradu, Rovinju, Puli, Labinu i Pazinu, dok je Müller zasad stacioniran u Puli i Poreču. Jedini grad u kojem se drogerije dupliraju zasad je Pula, ali tamo je vjerojatno tržište dovoljno veliko za obje. Bit će zanimljivo vidjeti i kako će se Müller postaviti primjerice u Umagu, gdje Kozmo radi u sklopu Konzum centra, a u neposrednoj im je blizini konkurentski DM. Prema priopćenju Konzuma, Müller je preuzeo samo poslovanje u specijaliziranim prodavaonicama. Hoće li dakle Müller otvarati novu prodavaonicu u Umagu? Hoće li Kozmo zatvoriti odjel drogerije unutar umaškog Konzuma?

"U skladu s najavljenom poslovnom strategijom snažnog fokusa na osnovnu djelatnost, donesena je odluka o izlasku Konzuma iz segmenta drogerija. Vjerujem da smo u drogerijskom lancu Müller pronašli pouzdanog partnera koji će na zadovoljstvo naših potrošača u narednom razdoblju dodatno razvijati drogerije i njihovo poslovanje. Konzum će kao tržišni lider, u 2017. godini koja je ujedno i godina obilježavanja Konzumovog 60-tog rođendana, i dalje raditi na ukupnom unapređenju svog poslovanja.", izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma. Za očekivati je da će se u dogledno vrijeme oglasiti i Müller. Inače, i Müller je, kao i njihov direktni takmac DM, poznat po relativno visokim plaćama radnika. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa