čudo u zdravom gradu

Porečki rekorder smršavio 87 kilograma u 14 mjeseci!

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

"Kakva je za vas bila 2016. godina? Jeste li brinuli o svom zdravlju?" pitaju svoje sugrađane u novogodišnjoj poruci sudionici projekta Zdravi grad Poreč. Njihovu poruku, u kojoj se govori o rizicima prekomjerne težine, ali i iznimnom postignuću u mršavljenju, prenosimo u cjelosti.

U svijetu oko nas događaju se mnoge promjene koje od ljudi očekuju brojne prilagodbe. Na neke stvari ne možemo utjecati ili imamo ograničenu mogućnost utjecaja, međutim na mnoge stvari koje se tiču našeg zdravlja i te tako možemo utjecati. Što ste u ovoj godini napravili za svoje zdravlje? Jeste li donijeli neke odluke za novu, 2017.?

Korisnici našeg programa „Debljina – bolest ili izbor“ već 7 godina za sebe biraju zdravlje… Stječu nova znanja i vještine koje dovode do promjena u ponašanju, usvajaju navike zdravog hranjenja te se trude zadržati ih.

U grupi koja služi kao podrška i motivacija zajedno s voditeljima (doktor, psiholozi, kineziolog, nutricionist) aktivno sudjeluju u radionicama te rade na sebi. Na taj način suzbijaju jedan od ozbiljnih rizika za svoje zdravlje ali i za zdravlje svojih obitelji, a to je prekomjerna težina. Kroz ovaj program do sada je prošlo preko 400 korisnika, u 36 grupa.

U različitim su fazama programa, neki su tek počeli drugi su već dulje uspješni, ali sve polaznike karakterizira odluka i želja da rade na sebi i aktivno utječu na zdravije vlastite izbore koji ih vode kroz život.

Tim stručnjaka koji ih vodi iskreno čestita svim polaznicima na njihovim izborima i njihovoj snazi za rad na sebi i vlastitom zdravlju – psihologinje Marijana Rajčević Kazalac i Tina Benčić, liječnik Nino Basanić , liječnica i nutricionistica Danijela Beaković te kineziolog Goran Vrus!

Kao i svake godine dio polaznika i stručni voditelji družili su se međusobno u 29. prosinca na zdravom domjenku u Zdravom gradu. Nakon uvodnog razgovora i iznošenja vlastitih iskustava u programu posebno su nagrađeni oni polaznici koji su se iznimno istaknuli svojim postignućima – ili svojom višegodišnjom ustrajnošću u dolasku na radionice i satove fizičke aktivnost ili brojem izgubljenih kilograma u kontroliranim uvjetima uz tim stručnjaka koji ih prate.

Ove godine bilježimo rekordera s izgubljenih 87 kg u 14 mjeseci! Naši korisnici su najavili da i u 2017. nastavljaju s radom i biraju zdravlje, a što ćete vi napraviti za svoje zdravlje? Birajte zdravlje za sebe i svoje obitelji u 2017. godini! Želimo vam puno zdravih izbora u Novoj 2017., poručuju iz Zdravog grada Poreča.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa